Легендарното куче Снупи от анимационния филм е с осем години

...
Легендарното куче Снупи от анимационния филм е с осем години
Коментари Харесай

Легендарното куче Снупи ще пътува в Космоса с мисията Artemis 1

Легендарното куче Снупи от анимационния филм е с осем години по-възрастно от галактическата организация НАСА и в този момент ще пътува в Космоса.

НАСА е учредена през 1958 година, осем години след появяването на Снупи. Сътрудничеството сред основателите на Snoopy и галактическата организация стартира 10 години след основаването й и продължава и през днешния ден.

Преди 50 години Снупи беше лицето на акцията за сигурност на НАСА “Аполо ”, а през днешния ден астронавтите връчват премията “Сребърен Снупи ” на други чиновници на НАСА като знак за сполучлива и безвредна задача.

Сега обаче Снупи се приготвя за задачата Artemis 1, която включва полет към Луната. Играчката, направена от плюш и картон, ще бъде съпроводена от талисмана на Европейската галактическа организация – овцата Шон.

Това не е първият път, когато Снупи отива в Космоса като „ знак за нулева гравитация “, термин, употребен за играчки, употребявани в Космоса, с цел да илюстрира обстоятелството, че астронавтите и товарите изпитват безтегловност.

През 1990 година Снупи пътува на борда на галактическата совалка “Колумбия ” по време на задачата STS-32, дружно с петима души екипаж.

В случай на задачата Artemis 1, Snoopy ще пътува по-далеч от преди. Изстрелването се чака идващия месец, откакто третият опит беше отсрочен от урагана Иън.

Ракетата SLS на НАСА ще придвижи капсулата Орион дружно със Снупи и овцата Шон в Космоса за пътешестване до Луната и назад.

Няма да има човешки екипаж по време на задачата Artemis 1, само че камерите, инсталирани вътре в капсулата, ще разрешат на бордните инженери да видят Снупи и Шон, плаващи около нея.

Мисията Artemis 1 е единствено първата стъпка към връщането на хората на Луната. Във втората задача човешкият екипаж ще предприеме странствуване към Луната, а по време на третата задача ще стъпи на повърхността на Луната, което се чака през 2025 или 2026 г.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР