Легендарният защитник на ЦСКА от 70-те години на миналия век

...
Легендарният защитник на ЦСКА от 70-те години на миналия век
Коментари Харесай

Иван Зафиров: Има предпоставки ЦСКА да завърши с поне един трофей тази година

Легендарният бранител на ЦСКА от 70-те години на предишния век Иван Зафиров разяснява пред " Тема Спорт " измененията, които Бруно Акрапович направи след прекосяването си в ЦСКА-София и застана отпред на тима. Зафиров разяснява играта в защита и похвали Валентин Антов.

Г-н Зафиров, какво промени Бруно Акрапович в играта на ЦСКА от идването си на " Армията "?

- Отборът под управлението на Бруно Акрапович заигра с по-добра организация и дисциплинираност. Забелязвам, че промени изцяло образа на отбора и ЦСКА работи по-агресивно. Не знам на какво се дължи, само че се вижда някакво по-голямо самочувствие в играчите. Акрапович вкара добра организация и сякаш желанието на футболистите стана по-голямо.

Бруно Акрапович показа, че първата му цел е тимът да не позволява голове. Забелязвате ли по-голям акцент към играта в отбрана?

- В предходен диалог споделих, че първата задача на Акрапович е да оправи отбраната. И той го направи. Отбраната на ЦСКА допускаше доста обикновени неточности, които постоянно водеха до попадения. В предпазен проект би трябвало да си доста постоянен, с цел да можеш бързо да противодействаш на противниковата офанзива и незабавно да прелееш в нахлуване. Същата задача е и за нападението, тъй като то първо би трябвало да притисне противника и да отнеме топката. В отбрана трябваше да се акцентира доста и виждаме, че това се прави.

За момента ЦСКА не е направил входящ трансфер. Виждате ли нужда от нови?

- Не мога да изразя изрично мнение по този въпрос. Според мен тимът е добър и с наличните футболисти. Но желая да споделя, че съм малко афектиран, тъй като към ветераните няма никакво отношение. Не направиха една картичка или приветствие за Нова година. Все едно не съществуваме.

Трябва ли Али Соу да бъде продаден в този момент, или е по-добре да бъде арестуван най-малко до края на сезона, каквито в действителност са и настройките?

- Когато градиш един тим, би трябвало да запазиш гръбнака. Един постоянен състав би трябвало да има солидна основа. Нормално е да се сменяват футболисти, само че не водещите, а тези, които не оправдават доверието и не способстват с нищо. Али Соу тъкмо влезе във форма и стартира да вкарва. Сега изживява най-хубавите си моменти в ЦСКА. Кого ще сложат на негово място... Отбор се гради две години, с цел да може футболистите да свикнат. Смените не предвещават нищо положително - както с треньорите, по този начин и с футболистите. На терена би трябвало да играят тези, които се познават отдавна, както го направи Акрапович в Локомотив Пловдив и нещата му се получиха.

Как ще коментирате играта на Валентин Антов през първия полусезон?

- Браво на момчето, само че да не вдигне доста носа нагоре. Трябва да си остане този непретенциозен човек, какъвто е в този момент, и да продължава да играе по този метод. Много добър футболист и темперамент е. Всичко зависи от него. Даден му е късмет и би трябвало да го употребява.

ЦСКА има ли сили да се пребори с Лудогорец за шампионската купа в края на сезона?

- Да, изцяло имам вяра, че ЦСКА може да се пребори с Лудогорец. Важното е по време на подготовката Бруно Акрапович да работи добре с тима, с цел да може напролет да се нападна купата. Има предпоставки ЦСКА да приключи с най-малко един трофей този сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР