Легендарният вратар на ЦСКА и България Георги Велинов навършва 60

...
Легендарният вратар на ЦСКА и България Георги Велинов навършва 60
Коментари Харесай

Юбилярят Джони Велинов определи най-важното си спасяване

Легендарният вратар на ЦСКА и България Георги Велинов навършва 60 години през днешния ден. Sportal.bg се свърза със славния пазач, кумир на няколко генерации цесекари, с цел да му честити празника.

" Благодаря за пожеланията! Намирате ме на " Армията ", къде другаде да съм. За мен ЦСКА е всичко, това е моето място. Поканил съм другари и всички някогашни съотборници, с които сме играли дружно. Ще седнем, ще се почерпим, ще си напомним това-онова. Здрав съм, това е най-важното. Кое е най-важното ми избавяне? Е, доста са, мъчно ми е да дефинира. Може би това в продълженията против Ливърпул, когато ги отстранихме. То някак си ми е най на сърце ", съобщи Джони Велинов пред Sportal.bg .

Големият вратар засяга спасяването си в продълженията на паметния дуел за КЕШ сред ЦСКА и Ливърпул през 1982 година. Европейският клубен първенец постанова мощен напън след втория гол на Стойчо Младенов в мрежата на Брус Гробелар, само че Велинов " заключва " своята врата.

По-късно Джони споделя, че в деня на борбата с англичаните е изпил към 15 кафета. В тези години той има обред преди значимите мачове - пипа за шанс дървеното куфарче на журналиста Александър Манов. И до през днешния ден по-възрастните почитатели на Ливърпул помнят спасяването на българския пазач.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР