Легендарният вратар на Байерн Мюнхен, който е считан за един

...
Легендарният вратар на Байерн Мюнхен, който е считан за един
Коментари Харесай

Сеп Майер просълзи с писмо до Кайзера: Чакай ме в рая!

Легендарният вратар на Байерн Мюнхен, който е считан за един от най-великите вратари в историята - Сеп Майер, написа дълго и трогателно писмо във връзка със гибелта на Франц Бекенбауер, което бе оповестено в формалния уебсайт на баварците.

" Скъпи почитатели на Байерн Мюнхен,

Франц Бекенбауер е индивидът от нашия тим, който познавам най-отдавна. Когато пристигна при нас като доста младо момче, аз бях в Байерн единствено от една година.

Всички знаехме, че той беше огромен гений, само че фактът, че той щеше да стане " Der Kaiser ", споделям през днешния ден - заслужава най-дълбоко почитание ", стартира 79-годишният Майер.

" През десетилетията най-вече ме впечатли това, че хората постоянно са гледали нагоре към него, само че той в никакъв случай не е гледал отвисоко на другите. Е, понякога го правеше, само че единствено по време на мач, когато нещата не вървяха по метода, по който му се искаше.

" Понякога двамата с него се карахме в моето наказателно поле. Години по-късно той към момента се майтапеше с мен, че съм му предизвикал разбъркване на гръбначните прешлени, тъй като се е случвало толкоз доста пъти да му скачам на гърба... ", спомня си Сеп Майер и продължава:

" Хората го обожаваха. И с право! Не мисля, че хора като Франц съществуват през днешния ден... Той беше последният от това потомство, което постоянно работеше настойчиво, постигаше страхотни неща и все пак в никакъв случай не се взимаше прекомерно насериозно. Когато се захващаше с нещо, той го преглеждаше до дъно.

И фактът, че всичко постоянно му се получаваше, не се дължи на шанса, както говореха някои - всичко си зависеше от самия него. Франц даваше 100% от себе си, макар че всичко изглеждаше доста елементарно и хората смятаха, че фланелката му даже няма да има потребност да се пере. Самото му отношение бе това, което сбъдна най-големите му фантазии, даже и след края на кариерата му.

" Франц в никакъв случай не беше `твърде добър`, с цел да се захване с някоя задача и в никакъв случай не можеше да каже " не " - и Слава Богу! Немският футбол щеше да бъде доста по-малко сполучлив, в случай че Франц не бе индивидът, който беше. Той беше образец за подражателство за всички
нас. Бъдещите генерации също могат да се учат от него - в никакъв случай не се предавай, постоянно давай най-хубавото от себе си и постоянно бъди себе си. Аз имах достойнството да го познавам. През целия си живот той постоянно е бил леко срамежливото, симпатично и занимателно момче, което беше и по време на първия си ден с нас в Байерн Мюнхен ", написа още именитият пазач на баварците, а за край добавя:

" Скъпи Франц,

Какво бих желал да ти кажа в този момент? Моля те, чакай ме горе в парадайса! Все още се нуждаеш от мен като твой вратар. Но се надявам да не ми се сърдиш - ще би трябвало да почакаш още няколко години. В това време, постоянно ще бъдеш в моите мисли и в моето сърце, скъпи
мой приятелю! ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР