Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон няма да се раздели с националния

...
Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон няма да се раздели с националния
Коментари Харесай

Италия изпраща подобаващо Джиджи Буфон

Легендарният вратар Джанлуиджи Буфон няма да се раздели с националния тим на Италия по депресиращия метод от ноември. Специално за него ще се провежда една последна контрола, в която да бъде изпратен уместно от почитателите.

39-годишният пазач планираше да постави точка на кариерата си на Световното състезание в Русия следващата година. "Скуадра адзура " обаче отпадна по трагичен метод от Швеция на баража и това постави точка на очакванията на славния деец за едно последно огромно състезание.

И с цел да не се раздели по подобен депресиращ метод с родината и почитателите, особено поради него ще се провежда контрола при започване на юни. Тя ще се играе или в Торино, или в Парма - двата града, в които мина кариерата на Джиджи като футболист на клубно равнище.

Все още не е явен противникът за нея, само че по всяка възможност ще е някой всред Швейцария, Холандия, Полша и Ирландия. Датата ще е 4 или 5 юни, като няколко дни преди този момент има мач на "адзурите " с Франция в Ница.

Така Буфон ще постави точка на кариерата си след 176 мача за Италия, което е безспорен връх за европейски футболист за народен тим. Рекордът се държи от египтянина Ахмед Хасан със 184 дуела.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР