Легендарният трикратен победител в колоездачната Обиколка на Франция Грег Льомонд

...
Легендарният трикратен победител в колоездачната Обиколка на Франция Грег Льомонд
Коментари Харесай

Легендата на Тур дьо Франс Грег Льомонд за Sportal.bg: Кинтана и Фрум са фаворити тази година

Легендарният троент победител в колоездачната Обиколка на Франция Грег Льомонд приказва особено за Sportal.bg преди началото (на 1 юли) на Тур дьо Франс 2017. В единственото за българска медия изявление той уточни любимците тази година и изясни кой и по какъв начин е най-вероятно да смъкна от трона Кристофър Фрум.

“Не мисля, че неналичието на победи на Крис Фрум ще му се отрази на мотивацията или пък е изключително показателна за формата му преди Тур дьо Франс. Той към момента е огромният любимец, а и просто до момента през годината тимът му Тим Скай имаше проблеми и те сигурно са се отразили на предходните му надпревари до момента. И той е човек, а доста от колоездачите са доста нежни душевен и като не е наред всичко в тима, се получават сривове. Аз също в кариерата си съм прекосявал през всевъзможни гадости, даже завоювах Тур дьо Франс, а не ми плащаха постоянно заплатите. Няма потребност да печелиш надпревари преди Тура, с цел да си мощен в Тура, от време на време дори е по-хубаво да си нямал победи авансово, тъй като по този начин напрежението е по-малко. Но съм сигурен, че Фрум е подготвен за Тур дьо Франс и е на вярното място душевен.

ШАМПИОНЪТ В ТУР ДЬО ФРАНС 2017 ЩЕ ПЕЧЕЛИ Пожарна охрана 141 ЕВРО НА КИЛОМЕТЪР

Фрум в този момент споделя, че маршрутът не му е доста по усета, тъй като има по-малко гонене по часовник (36.5 км - минимум в историята), само че той не всеки път е бил добър часовникар. Той печелеше Тура с офанзиви на височините, там е най-хубав. А и от време на време просто се правиш на умряла лисица, с цел да свалиш малко от напрежението. Ричи Порт е подобен, че в случай че има прекомерно доста упования, стартира да не се показва на най-високо равнище. Малко хора могат да се оправят с отговорността да се чака да победиш и да водиш в класирането.

ТАЗИ ГОДИНА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ЩЕ ГЛЕДАМЕ ТУР ДЬО ФРАНС ОТ ПЪРВАТА ДО ПОСЛЕДНАТА СЕКУНДА

Найро Кинтана е необикновен, той е доста прочувствено постоянен. Той ще се бори за победа в Тура, само че по-късно ще преследва триумфа и в другите надпревари - Вуелтата, преди този момент в Джирото… Той желае непрекъснато да печели, което не се случва, естествено, само че от време на време не е по никакъв начин неприятно да си в топ 3 на огромен брой надпревари. Той тренира доста в родината си Колумбия и в този момент ще забележим на Тура дали е подобрил способността си да нападна на изкачванията, тъй като това се изисква да спечелиш Тура.

Тур дьо Франс е съревнование, в което стартират десетима души като любимци, само че с течение на времето и на стадиите се вижда, че в действителност има единствено двама-трима, които имат същинска опция да го завоюват. Крис Фрум и Найро Кинтана са номер 1 и номер 2, а третото място е отворено, най-малко сега, съгласно мен. Но от време на време навлизат по-млади състезатели, за мен новата вълна е стартирана от Том Дюмулен, който може да завоюва Тура в бъдеще, по този начин го виждам. Обикновено през годините са доминирали катерачите, просто тъй като имаше по-малко преследвания по часовник, по-кратки етапи… Харесва ми какъв е маршрутът в този момент, тъй като се пробват да го разнообразят. Колкото до любимците, Кинтана е номер 1, Фрум е номер 2 и третото към този момент е всред Алберто Контадор, Фабио Ару, Ричи Порт”, сподели Льомонд пред Sportal.bg.

Ексклузивното за българска медия изявление на Грег Льомонд пред Sportal.bg бе проведено благодарение на Евроспорт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР