Легендарният тенор Хосе Карерас отново ще пее в София на

...
Легендарният тенор Хосе Карерас отново ще пее в София на
Коментари Харесай

Хосе Карерас отново ще пее в София

Легендарният тенор Хосе Карерас още веднъж ще пее в София на 3 декември в зала 1 на НДК, а билетите влизат в продажба на 23 август в 11 ч. на цени от 120 до 300 лева в мрежата на Ticketstation и Eventim.bg, научи ДУМА от уредниците от Fest Team и Софийската опера и балет.
Единият от " Тримата тенори " през своя креативен път записва повече от 50 цялостни опери и 40 типичен и известни рецитала. Хосе Карерас разяснява: " Много съм благополучен, че мога да се завърна при една от обичаните си публики, при българските фенове на музиката, където към този момент имах доста незабравими осъществявания, които ще си напомним с цялостна стратегия на 3 декември. Завръщането ми в София сигурно ще бъде празник на музиката. Надявам се да се забележим там! "
Със забележителната си кариера, която продължава съвсем седем десетилетия, Карерас е считан за един от най-популярните тенори на всички времена и един от виновните жанрът да придобие по-голяма повсеместност измежду публиката. Има голям брой награди и персонални върхове, като това да бъде музикален шеф на церемониите по откриването и закриването на Летните олимпийски игри в родната си Барселона и да открие Олимпиадата през 1992 година Хосе Карерас претърпява и голям персонален здравословен катарзис, който разказва и разгласява в автобиографията " Хосе Карерас, пеещ от душа ", за своята борба с левкемията. Създава фондация за битка с заболяването, която и до през днешния ден е паралелна част от живота му на реализатор.
Диригент на спектакъла в София ще бъде Давид Хименес. Роденият в Барселона диригент учи пиано и комбинация в Консерваторията на Лисеу и след дебюта си с оркестъра на Hannover NDR през 1994 година се изявява по целия свят. Понастоящем е главен гост-диригент на Филхармония Podkarpacka в Жешов, Полша, и артистичен шеф на фестивала " Sounds of Oradea " в Румъния.
Сопраното, което ще излезе на сцената на зала 1 на НДК, е Диана Цугуи. Изключително надарената певица е учила в Музикалния университет " Джордже Енеску " в Букурещ под управлението на проф. Санда Сандру. Освен в оперни функции, тя сполучливо се изявява и в други вокални жанрове. 
Екипът на Хосе Карерас самичък избира на концерта в София да си партнира с оркестъра на Софийската опера и балет. >
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР