Легендарният сръбски специалист Люпко Петрович стана част от ЦСКА, обяви

...
Легендарният сръбски специалист Люпко Петрович стана част от ЦСКА, обяви
Коментари Харесай

Лоша новина за синя България! Любимец на левскарите започна работа в ЦСКА

Легендарният сръбски експерт Люпко Петрович стана част от ЦСКА, разгласи формалният уебсайт на „ алените “. Той ще бъде съветник и ще оказва помощ на клуба със своя богат интернационален опит и връзки по целия свят.

Върхът в кариерата на Петрович е спечелването на Купата на европейските първенци с Цървена звезда през 1991 година. Той има опит като треньор допълнително от 20 клуба в страни по целия свят.

Люпко Петрович е измежду обичаните треньори на почитателите на Левски. Той два пъти работи на „ Герена “ и изведе отбора до шампионската купа през сезон 2000/01. За мнозина от почитателите на " сините " започването на работа на сърбина на " Армията " е изменничество по отношение на Левски. У нас Петрович е работил и за Литекс, с който завоюва Купата на България през 2004 година

Ето какво е известието на уеб страницата на " алените ":

" Армейци,

от през днешния ден огромният сръбски експерт Люпко Петрович стартира работа в ЦСКА. Той ще бъде съветник и ще оказва помощ на клуба ни със своя богат интернационален опит и връзки по целия свят.

Върхът в кариерата на 71-годишния сърбин е спечелването на Купата на европейските първенци с Цървена звезда през 1991 година. Петрович има опит като треньор допълнително от 20 клуба в страни по целия свят.

Той е ставал три пъти първенец на Югославия. Печелил е купата и на Руанда, както и на България, като също така победи и с Купата на страната ни. Специалистът е печелил също по този начин три пъти Купата на Югославия и един път Купата на Китай. За последно Люпко Петрович беше треньор в Руанда, където с тима на АПР (отбор на патриотичната войска на Руанда) още веднъж сграбчи златните медали в шампионата на страната.

След края на контракта му, Петрович се причисли към екипа на най-големия български клуб ЦСКА.

Сигурни сме, че с скъпия си опит той ще бъде доста потребен на нашия отбор.

Пожелаваме на Люпко Петрович здраве и ползотворна работа в ЦСКА! "

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР