Легендарният шахматист Анатолий Карпов е в кома, пише РИА Новости.

...
Легендарният шахматист Анатолий Карпов е в кома, пише РИА Новости.
Коментари Харесай

Легендарният шахматист Анатолий Карпов е в кома след натравяне с алкохол

Легендарният шахматист Анатолий Карпов е в кома, написа РИА Новости. По непотвърдени информации, някогашният международен първенец е приет в болница с черепно-мозъчна контузия и фрактура на бедрената кост в резултат на рухване.
Прочетете още
Причината за него била алкохолна интоксикация.

71-годишният Карпов - народен представител от съветската Дума, се намира в тежко положение, най-малко съгласно съветските медии. Същевременно асистентът на великия шахматист - Алберт Степанян, отхвърли появилите се информации и съобщи, че всичко с Карпов е наред.

Бившият щампион е получил контузия от битов темперамент, среща се в болница, където му се оказва нужната помощ, обаче потвърдиха  от пресслужбата на фракцията " Единна Русия " в Държавната дума.

Догадките за случилото се не престават. На фона на тях предприемачът Андрей Ковальов - непосредствен до Карпов, разяснява: 

" Как така Анатолий Евгениевич бил пийнал. Моля ви! Той е свят човек, просто би трябвало да го познаваш, с цел да схванеш, че няма по какъв начин да е правилно. Или е някаква случайност, или някой грабител-маниак. Не зная дали може да е поръчково нахлуване. Него го знаят всички. "

Дъщерята на Карпов - София, удостовери, че татко ѝ е потърпевш, само че опроверга версията за побой. От съветската федерация по шахмат също излязоха с информация по случая: " Съобщението, че Карпов е пребит не дава отговор на истината. Това е подправена вест ".

Карпов е безспорен международен първенец по шахмат сред 1975 и 1985 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР