Легендарният Сент Етиен загуби с 4:5 след изпълнение на дузпи

...
Легендарният Сент Етиен загуби с 4:5 след изпълнение на дузпи
Коментари Харесай

Масови безредици след изпадането на Сент Етиен, Оксер ще игрпае в елита на Франция

Легендарният Сент Етиен загуби с 4:5 след осъществяване на дузпи от Оксер и за първи път от 2004 година насам ще играе в Лига 2. Двата плейофни мача приключиха наедно 1:1.

Още в третата минута Денис Буанга получи положително подаване в наказателното поле, не се поколеба и неотложно стреля, само че право в ръцете на вратаря.

Девет минути по-късно Хамзи Саки стреля рисково от дъгата, само че ударът му мина на сантиметри над напречната греда.

До края на първата част двата отбора си размениха по един добър късмет, само че удар на Адил Аушиш бе избавен от вратаря, а Гаетан Шарбоние шутира малко над напречната греда.



Оксер стартира интензивно второто полувреме и това даде резултат в 51-ата минута, когато Хамза Саки съумя да се разпише от доста сложна позиция, откакто засече центриране на Матиас Аутре.

Сент Етиен взе контрола върху срещата и в 76-ата минута съумя да изравни, откакто от ъглов удар Енцо Кривели центрира към Махди Камара, който с глава прониза мрежата на Оксер.

Двубоят влезе в продължения, а в 102-ата минута отдалечен изстрел на Александре Коеф мина агонизиращо покрай лявата греда.



До края на 120-те минути Арно Нордин и Аролд Мукуди имаха шансове да донесат триумфа на Сент Етиен, само че не съумяха и мачът влезе в дузпи.

При осъществяванията от 11-те метра по-точни бяха футболистите на Оксер и завоюваха с 5:4.

След последната и решителна дузпа, осъществена от Бирама Туре, почитателите на десеткратния първенец на Франция нахлуха на терена и провокираха всеобщи вълнения.

Полетяха факли и сигнални ракети към двете скамейки и длъжностните лица. Играчите и на двата тима побягнаха към съблекалните, само че някои от тях нямаха шанс да се приберат в точния момент.

Играчите и на двата тима се разбягаха към съблекалните, единствено че и там бяха последвани от побеснелите почитатели на 10-кратния първенец на Франция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР