Легендарният рокмузикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в

...
Легендарният рокмузикант Том Пети е починал на 66-годишна възраст в
Коментари Харесай

Тъжна вест: Почина музикантът Том Пети

Легендарният рокмузикант Том Пети е умрял на 66-годишна възраст в Калифорния, оповестиха международните организации. Новината беше доказана от фамилията и на страницата му във Фейсбук.
Говорителката Карла Сакс, представена от АП, сподели, че той е умрял през нощта в понеделник в болница в Лос Анджелис, където е откаран, откакто е открит в безсъзнание в дома му в Малибу след сърдечен арест.
Малко по-рано уеб сайтът за всемирски вести TMZ заяви, че Пети е признат в болница в тежко положение след сърдечна рецесия. 66-годишният музикант е бил открит в дома си в Малибу в безсъзнание и без пулс, съгласно анонимни полицейски източници, представени от уеб страницата. Той не демонстрира никакви признаци на мозъчна активност и е било "взето решение да бъде изключена системата за изкуствено обдишване ", посочи TMZ в Twitter.
Пети е прочут с шлагери като "Free Fallin " и "American Girl ". Неговата кариера е обвързвана с рокбандата "Хартбрейкърс " и със супергрупата "Травълинг Уилбърис ".
Пети и "Хартбрейкърс " започнаха тази година турне по случай 40-ата си годишнина в Съединени американски щати. Последните им три концерта бяха през септември в Лос Анджелис. Бандата трябваше да свири надве концерта в Ню Йорк през ноември.
Пети сътвори "Хартбрейкърс " в средата на 70-те години на предишния век. Рокмузикантът е съосновател през 80-те години и на супергрупата "Травълинг Уилбърис " дружно с Боб Дилън, Рой Орбисън, Джордж Харисън и Джеф Лин.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР