Легендарният рокер Пол Роджърс казва, че здравословната криза почти е заглушила гласа му: „Не можех да говоря“

...
Легендарният рокер Пол Роджърс, най-известен като фронтмен на групите Free
Коментари Харесай

Легендарният рокер Пол Роджърс, най-известен като фронтмен на групите Free and Bad Company, говори за здравна криза което почти го лиши от способността му да пее. Певецът и текстописец, който прави музика от пет десетилетия, пазеше борбата си в тайна - досега.

Преди няколко години Роджърс претърпя 11 леки инсулта и два големи инсулта, оставяйки го без способността да говори .

„Не можах да направя нищо, за да бъда честен“, каза Роджърс. „Не можех да говоря. Това беше много странното нещо. Знаеш ли, щях да подготвя нещо в ума си и да го кажа, но това не беше това, което излезе и щях да си кажа, „Какво по дяволите казах ли току-що?“ 

Първият му голям инсулт беше през 2016 г., а вторият, през октомври 2019 г., доведе до голяма операция.

Синтия Керелук Роджърс, съпругата му, се обади изпитанието е „ужасяващо“.

„Просто се молех“, каза тя. „Всичко, което исках да мога да правя, беше отново да ходя и да говоря с него. Това е всичко, което поисках.“

По време на операцията лекарите извършиха ендартеректомия, процедура за отстраняване на плака, запушваща каротидна артерия, което представлява значителен риск за гласните струни на Роджърс.

„Казаха ми, те са много ясни, „Може да не излезеш жив от това.“ И аз казах: „О, добре, това е плюс, нали?“, каза Роджърс.

„И когато се събудих, отворих очи, помислих си „О, аз“ Все още съм тук", каза Роджърс.

Хирургът на Роджърс дори пусна музиката си по време на операцията.

Процесът на възстановяване беше бавен, белязан от малки победи, включително връщането на Роджърс към свиренето на китара и пеенето след шест месеца.

„Всяко нещо беше стъпка напред. Всяко нещо, което направих, беше постижение... „О, мога да направя това. Мога да пея“, каза Роджърс.

С подкрепата на семейството си Роджърс се завърна в студиото във Ванкувър преди година и половина, където записа новия си албум „Midnight Rose“.

Съпругата му емоционално си спомни, че го е чула да пее отново, наричайки го „невероятно“ и „просто феноменално“.

„Не мислех, че това някога ще се случи“, каза тя.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР