Легендарният рок музикант Кирил Маричков почина вчера след тежък инцидент

...
Легендарният рок музикант Кирил Маричков почина вчера след тежък инцидент
Коментари Харесай

България скърби за Кирил Маричков

Легендарният рок музикант Кирил Маричков умря през вчерашния ден след тежък случай във врачанското село Селановци, където трябваше да излезе на сцената с " Фондацията ". Изявата е била във връзка събора на селото и последна за деня. На площада е имало към двеста души, които са очаквали с неспокойствие да чуят обичаните рок части на генерации българи.

Половин час преди началото на концерта, по сведения на очевидци, музикантите са били на сцената, настройвали са инструментите и са тествали звука. На сцената е бил и Кирил Маричков. В един миг той се спъва в кабел, залита и пада от метър височина. Удря си главата, а публиката замира в очакване да се изправи. Това обаче не се случва. Линейката идва за седем минути, само че музикантът издъхва на път за болничното заведение, заяви за медиите шефът на Центъра за незабавна здравна помощ във Враца доктор Галина Лещарска.

По случая е формирано досъдебно произвеждане, заради което кметицата на село Селановци Росица Койнова отхвърли коментар. Организаторите на събора в селото изричат съболезнования на околните.

Отменени са всички следващи празнични прояви. 

Кирил Маричков е създател е на стотици песни, останали в съзнанието на милиони българи, композитор е на кино музика, а през предходната година издаде и автобиографичната си книга " На прага на времето ". Освен това той е прочут и с дейната си гражданска позиция.

Музиканти и общественици показаха съболезнованията си и тъгата си след трагичната загуба. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР