Легендарният плеймейкър на България Красимир Балъков е новият мениджър на

...
Легендарният плеймейкър на България Красимир Балъков е новият мениджър на
Коментари Харесай

Революция в Търново: Балъков е новият мениджър на Етър, Генчев остава, Деко е аут

Легендарният плеймейкър на България Красимир Балъков е новият управител на Етър. Решението на клубната администрация бе оповестено публично по-рано през днешния ден. Това е напълно нов пост по европейски модел, който дава спортно-техническата власт на геро от САЩ'94, само че в екип с останалите треньори. В него влизат още досегашният ментор Станислав Генчев и помощниците му Илиян Киряков и Калоян Чакъров. От тук насетне обаче и тримата ще извършват функционалностите на треньори, а Балъков ще води тима от скамейката в формалните дуели. При това състояние повече няма да се разчита на Иван Вутов, чийто лиценз УЕФА " Про " бе употребен досега, и Мирослав Иванов.
 Етър - Левски 0:1 @@@Новият екип бе публично показан от ръководителя на Управителния съвет на Етър проф. Георги Камарашев и члена на клубната администрация Александър Нанков. Своята цялостна поддръжка изрази и бронзовият медалист от САЩ'94 и първенец с Етър през 1991 година Цанко Цветанов, на който заболяване попречи да участва на срещата с медиите. " Изцяло поддържам концепцията Красимир Балъков да поеме новия пост " основен управител " в клуба. Убеден съм, че с неговите упоритости и визии за футбола Етър ще продължи развиването си в посока нагоре ", разяснява различен от огромните ни герои от " лудото американско лято ".
 Краси Балъков отпразнува 50 си рожден ден с публицисти @@@ " Реалисти сме, знаем какъв е бюджетът ни, по тази причина би трябвало да бъдем сплотени. Само с добра огранизация можем да реализираме задачите си. По тази причина се върнах в родния си клуб – да спасим Етър от изпадане, а в случай че стане освен това – добре пристигнало ", изрази очакванията си легендата на Спортинг (Лисабон) и Щутгарт.

Освен за спортно-техническата част Балъков ще работи и по въпроса за базите в съдействие с Общината. Новият основен мениждър разяснява и слуховете за баснословна заплата, които се ширят в последните дни. " Ако беше различен клуб – може да се приказва за пари. Тук ще получавам минимума, който Управителният съвет може да си разреши ", разясни досегашният основен скаут в ЦСКА-София, който след конференцията се срещна с очакващите го пред стадиона почитатели. Бала ги прикани за поддръжка, като ги увери, че ще носи цялостната отговорност за представянето на " виолетовите ".

Вече се работи по селекцията, като ще се търсят футболисти за всички линии. Отборът се събира на 8 януари, а два дни по-късно отпътува на лагер в Дряново. За 18-и е планувана инспекция с Верея, а от 20 януари до 3 февруари отборът ще бъде на подготовка в Анталия. Там ще срещне Лех (Познан), Железничар (Сараево), Олимпия (Любляна) и още един противник. Официалното показване на състава за пролетния полусезон е планувано за 10 февруари, от 14:00 часа, при инспекцията с Литекс.

Снимки: Sportal.bg и Sport-VT
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР