Легендарният пианист Стивън Ковачевич ще свири за българската публика на

...
Легендарният пианист Стивън Ковачевич ще свири за българската публика на
Коментари Харесай

Легендата Стивън Ковачевич свири за българската публика

Легендарният пианист Стивън Ковачевич ще свири за българската аудитория на 25 януари в зала " България ". Под палката на маестро Найден Тодоров той ще показа Концерт за пиано 24 от Моцарт. Във втората част Софийската филахрмония ще зарадва меломаните с Пета симфония oт Бетовен.
С интернационална кариера, обхващаща повече от шест десетилетия, Стивън Ковачевич от дълго време е приет за един от най-търсещите интерпретатори - " Музикант, изцяло обхванат от своя поминък, неговите тълкования са като ничии други, излъчващи непосредствено от сърцето: музикални послания на мъдрост, мир, примирие и вяра ", написа в. " Уошингтън поуст ".
Ковачевич е прочут с това, че в никакъв случай не се опасява да поема както механически, по този начин и музикални опасности, с цел да реализира оптимално изразително влияние. Той свири с най-големите оркестри, изнася постоянно концерти в Европа, Далечния изток, Австралия и Нова Зеландия и е постоянен посетител на влиятелни фестивали по целия свят. Той е обичаен посетител на фестивала на някогашната си брачна половинка Марта Аргерич.
В документалния филм " Bloody Daughter " тяхната щерка Стефани Аргерич споделя: " Майка ми постоянно споделя, че татко ми е любовта на живота й. Тя се влюбила в него, когато го чула да свири Четвъртия концерт за пиано на Бетовен. "
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР