Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален все пак е имал

...
Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален все пак е имал
Коментари Харесай

Бьорндален отказал да се състезава за Беларус в Пьонгчанг


Легендарният норвежки биатлонист Оле Ейнар Бьорндален въпреки всичко е имал опция да взе участие на олимпиадата в Пьонгчанг, само че е отклонил тази опция.

В едно от последните си изявленията той споделя, чу ме е било направено предложение от МОК да влезе в състава на Норвегия и да се състезава в един тим със брачната половинка си Дария Домрачова. До обстановката се стигна, откакто треньорите на Норвегия не включиха осемкратния олимпийски първенец в състава поради слаби резултати през сезона.

" Да, теоретично беше допустимо. Благодарих и отхвърлих. Не скърбя за решението си. Аз съм норвежец на първо място. Не мога да си показва да се появя в екип на Беларус. Нямаше да се усещам на място. От МОК бяха подготвени за дадат единодушие, само че аз изпреварих всякакво решение с отхвърли си.

Провел съм толкоз съревнование за Норвегия, че нямаше да е вярно да променям тима ", разкри сензационно Бьорндален пред локална телевизия.

Заради ината на треньорското управление на Норвегия, осемкратният олимпийски и 20-кратен международен първенец се появи в Пьонгчанг като част от техническия екип на Беларус като задачата му беше да тества ските. 44-годишният Бьорндален очевидно добре се е справил със задачата, защото брачната половинка му Дария Домрачова завоюва злато с щафетата и сребро в всеобщия старт.

Междувременно Украйна се причисли към Съединени американски щати, Канада и Чехия, които оповестиха, че ще бойкотират стартовете от Световната купа в Тюмен, Русия. Причината са нестихващите допинг кавги в съветския спорт и неналичието на съответен надзор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР