Легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен се присъедини към критиците

...
Легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен се присъедини към критиците
Коментари Харесай

Ван Бастен хвърли сериозен залп по Атлетико на Симеоне

Легендарният нидерландски нападател Марко ван Бастен се причисли към критиците на стила на игра на Диего Симеоне и Атлетико Мадрид.

Атлетико загуби от Манчестър Сити с 0:1 в първия четвъртфинал от Шампионска лига предходната седмица, като излезе с напълно отбранителна скица и не насочи нито един удар към очертанията на вратата.

Говорейки за утрешния реванш сред двата тима на "Уанда Метрополитано " пред нидерландския канал Ziggo Sport, Марко ван Бастен прикани ФИФА да вземе ограничения и да направи играта по-атрактивна, тъй като с сходна тактичност футболът ще загуби фенове.

"Това, което прави Атлетико Мадрид, е законно, разрешено е, само че ме изненадва, че има тим с 10 играчи зад топката през всичките 90 минути, който единствено се пробва да избегне допускането на гол.

Футболна организация като ФИФА би трябвало да стартира да мисли за способи да направи футбола по-забавен. С този жанр на футбол няма наслаждение. Повечето фенове ще предпочетат да сменят канала и да гледат Netflix по същото време ", сподели ван Бастен, който до неотдавна беше механически шеф във ФИФА.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР