Легендарният наставник на Милан Ариго Саки е убеден, че Интер

...
Легендарният наставник на Милан Ариго Саки е убеден, че Интер
Коментари Харесай

Легенда на Милан нахока Интер след загубата в дербито

Легендарният ментор на Милан Ариго Саки е уверен, че Интер са надиграли „ росонерите “ във вчерашното дерби сред двата отбора, само че акцентира, че „ нерадзурите “ са сбъркали със своята тактичност след гола, с който поведоха в резултата. В последна сметка „ Дявола “ реализира поврат и завоюва конфликта с 2:1.

„ Кой би си помислил в края на първото полувреме, че Милан ще завоюва този мач? Никой, безусловно никой. Футболът е хубав поради сходни странности. Разликата сред „ нерадзурите “ и „ росонерите “ беше голяма, като играчите на Симоне Индзаги пропуснаха няколко положителни положения. Милан не изглеждаше съгласуван. Имаше прекомерно огромно разстояние сред линиите, а проектът Франк Кесие да се оправи с Марсело Брозович не ме убеди. Интер справедливо стигнаха до първия гол. Те демонстрираха, че са по-добри физически и че имат по-големи самостоятелна класа и опит. Въпреки това Интер направиха това, което вършат всички италиански тимове. Щом поведоха в резултата, вместо да се опитат да решат мача, те мислеха за това по какъв начин да управляват играта и да забавят темпото. Това не е вярната концепция. Трябва да атакуваш и да си самоуверен в продължение на 90 минути. Не разбирам за какво Интер понижиха натиска си по този метод ".

"С включването на Браим Диас, Милан се усъвършенства и по този начин Брозович беше заставен да бяга след съперника, вместо да бъде преследван от Кесие. Диас беше дразнител, тъй като получаваше топката в рискови позиции. Оливие Жиру се оправи сносно. Той е подобен вид нападател, че страда, когато няма поддръжката на целия тим и повече от час беше изолиран. Той обаче е футболист, който тича доста и постоянно е разполагаем. Отиграването му при втория гол беше ужасно. Майк Менян беше с толкоз основна роля за успеха, колкото и Жиру. За мен даже вратарят беше най-хубавият на терена. Милан би трябвало да си върнат спокойствието, както и груповия дух от първата част на сезона. Дистанцията беше съкратена, само че Интер си остават най-силният тим. Сега „ нерадзурите “ би трябвало да покажат зрялост. Не е елементарно да поемеш избрани удари, само че класата в състава на Индзаги е по-голяма спрямо всички техни съперници “, разяснява Саки пред „ Гадзета дело спорт “.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР