Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков коментира пред Тема Спорт“

...
Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков коментира пред Тема Спорт“
Коментари Харесай

Петър Жеков: Нито един от нападателите на ЦСКА не става

Легендарният нападател на ЦСКА Петър Жеков разяснява пред „ Тема Спорт “ представянето на отбора в дуела против Пирин, настоящото спортно-техническо положение на армейците и идното посещение на Лудогорец в Разград.

Г-н Жеков, какво смятате за представянето на ЦСКА при успеха с 2:1 над Пирин?
– Представихме се доста, доста едва. Въпреки че победихме, не играхме безусловно нищо. Пирин ни изпусна. Движихме се като баби из игрището. Добре, че най-малко бихме. Но това е единственото хубаво от този мач.

Каква съгласно е повода за това едва показване?
– Виждате, в Пирин са единствено българи и играят като ракети. Хвърчат наляво-надясно, тичат, скачат. А нашите футболисти се разхождат. Чета по медиите, че доста пари дава клубът за заплати. Значи играчите би трябвало да са удовлетворени и да мислят единствено за футбол. Треньорът пък изяснява, че са упражнявали добре. Обаче и той не знаел повода за слабото показване. Аз не знам кой ги избира. Кой го докара него, кой ги взе тези играчи. За мен те не са учени. Поиграли са добре някъде и ние ги привличаме за без пари. И тук им даваме доста пари и ги чакаме да побеждават. А те нищо не играят. Използват ЦСКА единствено, с цел да се учат. И когато някой се понаучи, незабавно го продаваме. Имахме някои сполучливи попадения и в случай че тях ги бяхме задържали дружно за няколко години, с гаранция към този момент щяхме да сме станали първенци. Макар че всички са срещу нас. И тези от Разград, и от Левски, и шефовете им, и от БФС… Сега на Левски им бяха забранили да имат аудитория за един мач, Мъри се оплака, почна да плаче пред медиите, и незабавно им махнаха наказването. Как става това? Нали има закони. На БФС каква му е функционалността? Да вземат да го закрият напряко. Аз в случай че съм министър на спорта ще ги махна тъкмо за 24 часа. Един няма да е останал. Само чистачките.

Какви са усещанията ви от работа на Саша Илич?
– Ами и той се учи. Та той за първи път излиза като треньор отвън Сърбия. Учи се тук, в придвижване. Но като виждам май нито той ще се научи, нито футболистите. Вече сме октомври, а в тима няма никакво развиване. Той работи от лятото. Идва Пирин и ни надиграва на „ Армията “. Момчетата от дублиращия състав, които победиха Левски на „ Герена “, да бяхме пуснали, те щяха да ги бият и да играят по-добре.

Притежава ли ЦСКА задоволително класа на върха на офанзивата?
– ЦСКА сега има четирима централни нападатели, само че от тях и един не става. Само едно бързо момче, нисичко има, което вкарва понякога. Но даже и името не му знам (б.р. – Браян Морено). Повечето от футболистите ни в този момент ги знам единствено по физиономии, тъй като пътувам с тях за гостуванията в Европа. Те не са се изявили задоволително, че да им науча имената. Преди Али Соу беше звездата на тима. Някои го харесваха, други – не, само че беше мощна фигура. Сега нямаме такива играчи. Особено в нахлуване. Познавам единствено Амос Юга в средата на терена. Той има добра физика, само че единствено жълти картони си изкарва. Рита, дърпа, блъска, а напред – нищо. Не може това да са ти халфовете.

За страдание се вижда и все по-голям отлив на публиката…
– Не вървят хората. Като тимът не играе, по какъв начин да вървят? Те нали желаят да видят добра игра, предпочитание. Публиката на ЦСКА е доста взискателна. Така е било постоянно. По мое време се раздавахме оптимално във всеки мач. Нямахме слаб мач. Или по-скоро единствено един – като Левски ни биха 7:2. Обаче тогава незабавно им го върнахме, като ги победихме на финала за купата. А и повода за техния резултат беше, че ги бяхме подценили. 10 мача поред нямахме загуба, а и аз взех, че вкарах още при започване на мача и след това стана тя, каквато стана. 4:1 на полувремето за Левски и Якимов продължава. Вика: „ А, излизаме, вкарваме им три гола, с цел да ги изравним и след това ще ги бием “. Излязохме, те ни вкараха три гола, а ние единствено един (смее се). Но най-малко след това се реванширахме на почитателите. А в този момент тимът загуби във финала за купата и по-късно отново нищо не игра в дербито преди няколко седмици.

Може ли ЦСКА да реализира добър резултат в идния мач с Лудогорец?
– Не виждам по какъв начин може да победим в Разград с тази игра. Виждате тимът на Любо Пенев играе ужасно. С плам, със сърце, борят се. И реализират триумфи. Кой е очаквал, че те ще са на върха в класирането след 12 мача. Но по тази причина се желае дупце. А не като нашите да се разхождат на игрището. Сигурно аз в случай че потегли да търча, ще надбягам някои от актуалните футболисти на ЦСКА. Не съм оптимист за мача в Разград.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР