Легендарният нападател на Левски Георги Иванов сподели, че ЦСКА-София не

...
Легендарният нападател на Левски Георги Иванов сподели, че ЦСКА-София не
Коментари Харесай

Гонзо: ЦСКА-София не е голяма заплаха

Легендарният нападател на Левски Георги Иванов показа, че ЦСКА-София не е огромна опасност. Това мнение знаковият футболист на „ сините “ изрази няколко дни преди столичното дерби на Националния стадион на 18 март. Иванов бе специфичен посетител в предаването „ Домът на футбола “, където показа и мислите си за играта на Левски под управлението на Делио Роси.

„ Левски и ЦСКА-София играят нерешително. В последна сметка тези мачове посред им нямат общо с предходните. В дербито има доста неща. Мотивацията е измежду тях. Най-важно е всеки да се раздаде за тима си “, показа един от обичаните нападатели на „ сините почитатели “.

„ Не имам вяра Левски да играе „ умряла лисица “. Мисля, че италианците обръщат повече внимание на отбраната. Всеки треньор има жанр. Делио Роси би трябвало да остане до края на сезона. Един треньор се пази самичък въз основата на резултатите. Сега нито резултатите, нито играта са положителни. Роси има задоволително мачове, с цел да се потвърди “.

„ Мнението на почитателите не е меродавно. Те постоянно имат благосклонност. Те обичат при триумфи и ненавиждат при загуби. Мисля, че управлението е съответно да реши дали да гласоподава доверие на Роси. Не мисля, че треньор би трябвало да се сменя след три месеца “, разяснява Гонзо, който обаче не пожела да разяснява шефовете на клуба.

„ Не мога да разясня управлението на Левски. Не съм там. Но виждам се взимат играчи, управлението като управление си прави работата. Има несъмнено неща, не желая да наподобява като рецензия, само че Роси би трябвало да знае, че Левски би трябвало да играе атакуващо. Феновете желаят да има добра игра “.

„ Смятам, че имат качества играчите. Въпросът е какви са тактическите инструкции. Всеки треньор, като пристигна в тим желае да се обкръжи с познати играчи. 21 футболисти са взети. Преди време имаше рецензии, че сме взели седем човек, а бяхме тим от 16 футболисти. Лошо усещане ми прави, че се приказва за школата, а играе един българин. Говорим за Лудогорец, а в този момент Левски се трансформира в подобен отбор “.

„ В Левски ябълката постоянно ще е гнила. Там има доста ползи. Никога ябълката няма да е цяла. Бил съм доста години в тази мръсотия. Не имам вяра, че има политическо въздействие “..

„ В Левски и във всички тимове, треньорът постоянно е бил водещ. Ние се съобразяваме с неговото мнение. Няма по какъв начин да се води състезател, който треньорът не желае “.

Преди броени седмици Асен Букарев подаде оставка, откакто есента бе назначен за управител и координатор на спортно-техническата активност на Левски. Иванов засегна и този въпрос, обяснявайки следното:

„ Изненада ме напускането на Букарев. Кратка му бе случката. Но, въпреки това, не бях сюрпризиран. Знам какво става и бях наясно, че на Букарев ще му е мъчно. Нужни са освен качества, само че мощен темперамент. Всеки ден като те нападат, би трябвало да си корав “.

„ Левски е най-хубавото място за работа когато, клубът побеждава и е спретнат, и противоположното. Винаги в тим с упоритости се работи напрегнат. Няма по какъв начин да е умерено, когато имаш високи цели “.

„ Аз съм надалеч от Левски, виждам по малкия екран. Когато си потеглих, стопирах да се интересувам какво става вътре “.

„ Не желая да приказвам за играта. Мисля, че няма почитател, който да я харесва. Но въпреки всичко са минали 4-5 кръга. Междинният кръг се игра на неприятни терени. Мачовете с ЦСКА са пет и те ще покажат на Левски къде са в развиването си. Но не считам, че ЦСКА са огромна опасност. Те не играят по-добре от Левски “.

„ Левски като няма изявен централен нападател, както е Каранга в ЦСКА, постоянно е мъчно. Ние от времето на Гара Дембеле не сме имали такава фигура. Това е най-трудната позиция. Във футбола не трябва да се прави компромис за централния нападател и вратар “.

„ Аз съм не запомнил към този момент, че съм играл футбол. Минаха много години. Помня някои голове против ЦСКА, само че не всички. Сегашните играчи би трябвало да схванат, че в тези дербита се потвърждава, че си добър футболист. Там се вижда имаш ли темперамент и качества “.

„ Целият проблем е, че няма положителни юноши. За да идват чужденци със съмнителни качества, ние сме отговорни. Ако има положителни българи, няма да има такива прехвърляния. За да е мощен тим, би трябвало да има мощно ядро от българи. Чужденецът бързо не помни загубата, тъй като не го чувстваш като собствен. При 21 футболисти в този момент не виждам ядро. Може би следващата година. Левски ще има ядро, когато задържи тим най-малко две години. Качеството е като преди. Говоря действително това, което виждам. Не подлагам на критика Левски, искам им триумф “, добави още Иванов.

„ Във футбола в никакъв случай един човек не е решителен. Решаващо е дали самите играчи мислят в една посока. Недялков е ляв бек, това не е решаваща позиция. Добрите български играчи елементарно ги продаваме. Взимаме 200 хиляди евро, а след това търсим някой за пет хиляди и той не може да ритне топката. Ако положителните български играчи се върнат, равнището ще е друго. Хубаво е да развиваме пазарната стопанска система, да подвигаме заплатите, с цел да ги задържаме “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР