Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер приключи с победа работата

...
Легендарният мениджър на Арсенал Арсен Венгер приключи с победа работата
Коментари Харесай

Венгер: Победихме, но съм тъжен

Легендарният управител на Арсенал Арсен Венгер завърши с победа работата си като управител на клуба. Лондончани завоюваха с 1:0 при гостуването си на Хъдърсфийлд и изпратиха французина. Той призна, че се усеща печален след края на 22-годишен труд при "артилеристите ", само че призна, че раздялата не е непредвидена.

"Разбира се, че е доста прочувствено след 1235 мача за еднакъв клуб. За да се насладя на момента, трябваше да спечелим. Победите ме вършат благополучен и момчетата го направиха. Беше добър ден за всички, защото и Хъдърсфийлд остава в елита ", показа разчувстваният Венгер след срещата. Той си потегля след 22 години отпред на "артилеристите "

Дали усещам облекчение? Не, печален съм. На някакъв стадий трябваше да свърши. Пожелавам триумф на всички. Феновете бяха страхотни до края. Пожелавам всичко най-хубаво на клуба. Ще остана почитател на Арсенал ", добави той.

Специалистът призна, че няма да му е елементарно да се приспособява към новата действителност: "Ще бъде мъчно, несъмнено, само че ще би трябвало да се оправя с това. "

"Мисля, че имах въздействие върху клуба като цяло. Клубът е в мощна позиция, има нов стадион, нов подготвителен център и нови играчи. Спечелихме 3 трофеи на Англия, направихме серия от 49 следващи мача без загуба. Горд съм и от това, че спечелихме седем Купи на Англия. Виждам блестящо бъдеще за моя правоприемник, тъй като в тима има качество. Има потребност от някои допълнения. Ако бъдат направени, мисля, че ще се бори за купата ", разяснява още той.

Венгер загатна, че го чака ново предизвикателство: “Със сигурност ще остана във футбола. Дали като управител или не… Пристрастен съм и не мисля, че мога да бъда оздравял.”
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР