Легендарният Кадилак Елдорадо“ е атракция по улиците на града за

...
Легендарният Кадилак Елдорадо“ е атракция по улиците на града за
Коментари Харесай

Колата на Брежнев и Елвис Пресли вече кръстосва търновските улици (СНИМКА)

Легендарният „ Кадилак Елдорадо “ е атракция по улиците на града за абитуриентските балове, написа borbabg.com. Изтъкнатият колекционер Цанко Александров набави същинска перла в богатата си колекция от ретро коли. Той към този момент има именития модел „ Кадилак Елдорадо “.

Тази марка автомобил е карал Елвис Пресли, а през 1972 година американският президент Ричард Никсън подарява такава на Леонид Брежнев. Автомобил от същата марка е возил и Ал Капоне, а създател на дизайна на един от моделите на „ Кадилак “ е художникът Салвадор Дали. Според осведомени возилото е докарано особено от Съединени американски щати и е с огромна колекционерска стойност поради качествената си направа. Дебютът му по великотърновските улици е бил на баловете, като притежателят му е направил подарък – разходка на локален зрелостник. Колата е същинска горделивост за автомобилостроенето в тези времена. Моделът е от края на 60-те и началото на 70-те години. Има мотор от близо 7 хиляди кубика и съвсем 400 конски сили. Изпълнен е по тогавашните закони за сигурност във Вашингтон – има облегалки за главата, сигнал при натикан ключ, винилови покрития и прочие екстри, които са били немислими за времето си.

Александров има голям брой ретро коли, в това число и персоналната първокласна чайка на известния в предишното ген. Димитър Гръбчев. Суперлуксозният за времето си автомобил, модел 1969-а, без значение от достолепната си възраст събира погледите на ценителите и бе показан първо от „ Борба “ по великотърновските улици.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР