Легендарният италиански престъпник Грациано Мезина беше арестуван на остров Сардиния,

...
Легендарният италиански престъпник Грациано Мезина беше арестуван на остров Сардиния,
Коментари Харесай

Легендарният италиански престъпник Грациано Мезина беше арестуван на остров Сардиния

Легендарният италиански нарушител Грациано Мезина беше задържан на остров Сардиния, заяви ДПА.

Специална част на карабинерите арестува 79-годишния мъж в събота в село Дезуло.

Миналата година Мезина, който прекарва по-голямата част от живота си в пандиза, като няколко пъти съумява да избяга оттова, беше наказан от висшия съд на Италия на 24 години отнемане от независимост за трафик на опиати. Той избяга, преди присъдата да бъде изпълнена.

Мезина е един от най-известните нарушители в Сардиния и буди както почитание, по този начин и боязън на средиземноморския остров, отбелязва ДПА.

През 60-те и 70-те години той е главатар на група за отвличания, към която доста хора в Сардиния са се отнасяли с почитание поради антикапиталистическите възгледи на нейните членове и отвличането на индустриалци и политици.

Мезина е задържан няколко пъти, само че постоянно съумява да избяга от затвори, лечебни заведения и влакове. Влиянието му на острова е толкоз огромно, че през 1992 година се намесва при положение на похищение и оказва помощ като медиатор, с цел да бъде освободено малко момче.

Случаят придобива печална популярност, тъй като похитителите отрязват част от ухото на седемгодишното дете, с цел да измъкнат откуп. Момчето, наследник на хотелиер, е освободено едвам след 177 дни. Подробностите към освобождението, както и ролята на Мезина по този начин и не са изяснени.

През 2004 година тогавашният италиански президент Карло Адзелио Чампи помилва нарушителя. Но защото през 2013 година Мезина е задържан още веднъж, този път за наркотрафик, помилването е анулирано.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР