Легендарният инвеститор Уорън Бъфет е влагал парите си в Apple,

...
Легендарният инвеститор Уорън Бъфет е влагал парите си в Apple,
Коментари Харесай

Любимият бизнес на Уорън Бъфет е този за шоколад, чиято възвръщаемост стига 8000%

Легендарният вложител Уорън Бъфет е влагал парите си в Apple, Coca-Cola, Amazon, Bank of America и редица още огромни имена. Въпреки това обаче неговият " желан бизнес " е дребната компания за произвеждане и продажба на шоколад See`s Candies.

Той много постоянно изрича задоволството си от фабриката за шоколад, която придобива през 1972 година, споделя Business Insider. Бъфет и неговият сътрудник Чарли Мънгър са имали " висока възвръщаемост на инвестицията и доста положителни времена ", написа Оракулът на Омаха в своето писмо до вложителите от 1991 година.

Бъфет хвали финансовата възвръщаемост от компанията, скромната потребност от капитал, отдадеността на личния състав и естествено самия шоколад.

Вероятно най-важната причина за благосклонностите на вложителя към тази компания е високата възвръщаемост, която получава от бизнеса за шоколад, която е 8000% от 1972 година до през днешния ден или 160% на година.

" Вложихме 25 милиона $ в бизнеса, а той ни даде над 2 милиарда ", споделя Оракулът на Омаха.

Той постоянно загатва, че скромната потребност от капитал е голямо преимущество на See`s Candies. По думите му продажбата на шоколад носи възвръщаемост незабавно. За цялото това време в компанията са вложени 40 милиона $ общо, а облагата е над 2 милиарда $. С тези проходи се финансират и други полета на активност на Berkshire Hathaway.

Друга причина, заради която Бъфет държи толкоз доста на See`s Candies, е лоялността на потребителите към марката. Според него тя е известна и клиентите избират изделията ѝ, което прави налагането на съперниците на пазара по-трудно.

" Всеки човек в Калифорния асоциира с нещо името на компанията. Това може да са шоколадови бонбони за Свети Валентин. Потребителите свързват марката с безчет приятни моменти ", изяснява Бъфет.

Легендарният вложител признава възхищението си към управлението и чиновниците на компанията. Веднага откакто я купуват, той и Чарли застават отпред. По думите му ръководещите я по-късно си правят страхотна работа и имат отношение къв това, което вършат. Той отличава и метода на обслужване на клиентите.

Няма по какъв начин една от аргументите за любовта му към тази компания да не е самият шоколад. Той споделя, че потребителите са консумирали повече от 6000 кг артикули през 2013 година. Уорън Бъфет и Чарли Мънгър са били едни от най-големите консуматори на тези произведения.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР