Легендарният играч и ръководител в Националната баскетболна асоциация - Джери

...
Легендарният играч и ръководител в Националната баскетболна асоциация - Джери
Коментари Харесай

Почина легендата на NBA Джери Уест

Легендарният състезател и началник в Националната баскетболна асоциация - Джери Уест, е умрял на 86-годишна възраст. Новината оповестиха от Ел Ей Клипърс. " Ножиците " написаха, че Уест е умрял тази заран, а жена му Карън е била до него.

Rest in Peace, Jerry West

A basketball legend
— Barstool Sports (@barstoolsports)
Уест, прочут като " Mr. Clutch ", е драфтнат от състезаващия се под името Минеаполис Лейкърс през 1960 година, малко преди организацията да се реалокира в Лос Анджелис. Той играе за тима като пойнт-гард и шуутинг гард до 1974 година По време на престоя си в тима той става 14-кратен участник в " Мача на звездите " и извежда отбора до девет участия на Финалите, като става първенец през 1972. Три години по-рано е разгласен за " Най-полезен състезател " във Финала, изгубен от Бостън Селтикс. Уест е и съ-капитан на олимпийския отбор на Съединени американски щати, който печели златото през 1960 година.

През 1969 година НБА основава своето лого, което и до ден-днешен съставлява силуета на Уест, дриблирайки с баскетболна топка - кадър, който е въодушевен от негова фотография, взета по време на мач. Той приключва кариерата си с 27.0 точки, 5.8 битки и 6.7 асистенции приблизително на мач.

Jerry West's first NBA title was in 1972. His most recent was in 2017. Respect.
— NBA on ESPN (@ESPNNBA)
След края на спортната си кариера, той управлява Лейкърс в продължение на три сезона сред 1976-79. Постига страхотни триумфи като началник - той извежда " езерняците " до шест шампионски пръстена (1980, 1982, 1985, 1987, 1988 и 2000), а също така е в управлението на Голдън Стейт Уориърс при две от купите на " воините " през 2015 и 2017.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР