Легендарният халф на Ботев, а впоследствие треньор и директор на

...
Легендарният халф на Ботев, а впоследствие треньор и директор на
Коментари Харесай

Марин Бакалов с остри критики към треньор и ръководство на Б...

Легендарният халф на Ботев, а след това треньор и шеф на клуба Марин Бакалов изрази неодобрение от представянето на тима през сезона. Според него идването на новото ръковоство и треньорски щаб не са оправдали упованията на почитателите.

„ Това управление и този треньорски щаб на Ботев имаха нужното време и най-много комфорт от страна на почитателите, с цел да изградят тима по метода, по който те желаят. Това, което е реалност, че има съществено разминаване сред това, което чака и желае публиката, и това което се получава действително.

На тим като Ботев му приляга да бъде най-малко в шестицата, а в този момент е надалеч от нея. Вярно е, че най-важната цел беше тимът да се избави от попадане в най-долната четворка и това стана. Макар че в случай че не беше оня изравнителен гол на Славия в Търново, в този момент ситуацията в Ботев можеше да е надалеч по-тежко “, стартира Бакалов, който е втори по мачове в българските футболни шампионати.

Той е безапелационен, че с Тодор Неделев в редиците „ канарчетата “ щяха да наподобяват доста по-добре.

„ Не знам какво е ситуацията с новия му контракт, само че е значимо да остане. Мисля, че той доста ни липсва в офанзивата. Не знам тъкмо какъв брой щеше да е по-добре с него, само че сигурно щеше е по-добре. Тодор Неделев е олицетворението на всички огромни поколения в историята. Във всяка от тях сме имали играчи като него. От селекцията, която беше направена през зимата, има някои играчи, които ми харесват. Например Маркиньос. Мисля, че той е първокласен, ексцентричен футболист, който работи много бързо с топката. Не желая да влизам в конкретика за всички останали.

Важните мачове, които бяха с огромен залог, към този момент минаха. В тях управлението и треньорът би трябвало да са се убедили към този момент кой става и кой не. Останалите срещи до края на сезона би трябвало да ги изиграят за публиката. По-големият и най-важният въпрос обаче е какво става от тук нататък с управлението. Ще остане ли Зингаревич, ще устоя ли клуба. Да излезе да показа визията си и какви са желанията му от тук нататък. Феновете на Ботев ги одобриха с доста очаквания, само че дотук резултатите са под упованията. Не мисля, че поради градежа на стадиона, който е главен приоритет, построяването на мощен тим е минало на назад във времето. Напротив. Парите за стадиона са обезпечени и настоящето управление няма да дава за него. Жалко, тъй като към този момент 8 години не играем на Колежа. Израсна цяло ново потомство оттогава, което не познава тръпката да играеш на личния си стадион “, добави още Бакалов.

Той сподели няколко думи и за Азрудин Валентич.

„ Не желая да му давам лична оценка. Ще кажа единствено, че на тим като Ботев му отива офанзивният футбол. А аз не го видях във всички мачове. Ако остане това управление и сметнат, че би трябвало да му се даде още време и още самообладание да има към него – дано да му го дадат. Но аз считам, че Ботев би трябвало да се надиграва с всеки противник. Трябва да се каже и с каква селекция ще се продължава – единствено на играчи от школата ли ще се разчита. Аз обаче мисля, че без чужденци няма да стане. Трябва да се взимат и играчи извън, като от настоящия тим, с изключение на Маркиньос има няколко, които ми харесват “, приключи Марин Бакалов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР