Легендарният германски полузащитник - Бастиан Швайнщайгер беше последният гост в

...
Легендарният германски полузащитник - Бастиан Швайнщайгер беше последният гост в
Коментари Харесай

Унижението, което Моуриньо е причинил на Швайнщайгер в Ман Юнайтед

Легендарният немски полузащитник - Бастиан Швайнщайгер беше последният посетител в подкаста на Гари Невил - The Overlap, където описа за деня, в който Жозе Моуриньо му е забранил да влиза в съблекалнята на Манчестър Юнайтед. Стигнало се е до такава степен, че португалецът го принудил да тренира с... тима под 16 години на " алените дяволи ".

„ Когато дойдох в Манчестър след анонсирането на Жозе Моуриньо, първият ден упражнявах със Златан [Ибрахимович]. Мислех си, че е ужасно, необикновен състезател, с който мога да играя дружно. Следващия ден, когато пристигнах в Карингтън [тренировъчният център на Ман. Юнайтед], Джон Мъртъф [директор по футбола] беше там и ми сподели: „ Не ти е разрешено да влизаш в съблекалнята “. Попитах го за какво и той ми сподели, че треньорът му е казал точно това. Разбира се, че и за него не беше елементарно. Отидох в друга съблекалня и се преоблякох там. Дори го помолих да ми донесе оборудването и обувките. И след това го попитах с кого да тренирам, а той ми отговори „ можеш с юношите под 16 години... “. И упражнявах с тима под 16 години “, стартира той описа си пред изумения Гари Невил.

„ Попитах дали мога да приказвам с Моуриньо следобяд. Дали упражнявах добре с тима под 16 години? Тренирах толкоз зле... Дори си помислих, че може да е смешка. След това имах среща с Моуриньо следобяд и той ми изясни, че не ме вижда благополучен в Ман Юнайтед, тъй като когато бях контузен, се възстановявах с немски лекари и прекарвах време в моята татковина. Това беше нещо, което правех, с цел да подобря физическото си положение и да мога още веднъж да играя. След това упражнявах самичък три месеца. Моуриньо в никакъв случай не ми разреши да упражнявам с първия тим. Мисля, че желаеха да се отърват от мен. Но обичах да бъда в Ман. Юнайтед обичах да нося фланелката, но съвсем даже не ги виждах. Трябваше да упражнявам преди или след тяхната сесия. Бях доста печален ", приключи той.

Швайнщайгер, който сега е на 39 години, игра за Манчестър Юнайтед сред 2015 и 2017 година и носеше клубната фланелка в 35 мача, в които способства с два гола и три асистенции. През януари 2020 година той постави завършек на кариетата си като състезател на американския Чикаго Файър.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР