Легендарният френски пилот Ален Прост е на мнение, че голямата

...
Легендарният френски пилот Ален Прост е на мнение, че голямата
Коментари Харесай

Ален Прост: Всички във Формула 1 са в криза, дори и Ред Бул

Легендарният френски водач Ален Прост е на мнение, че огромната част от тимовете във Формула 1 са в рецесия при започване на новия сезон. 4-кратният международен първенец в никакъв случай не е крил мнението си и с помощта на големия си опит постоянно дава доста забавни пояснения за това, което се случва в спорта.

“Тази година се получи необичайно начало на сезона - написа Прост в собствен материал за френския вестник L’Equipe. - Където и да погледнем в колоната ще забележим, че нещата не вървят добре, това е един тип рецесия. Криза на всички равнища, без значение дали става въпрос за огромни или дребни тимове. Разбира се, страдат и заводските отбори, и тимовете с богата история като Макларън, които не напредват спрямо предходната година, а вършат стъпка обратно. ”

Професора към този момент не е интензивно зает във Формула 1, само че до неотдавна беше част от мениджърския екип на Алпин и не пропусна и френския тим.
 Ален Прост: Не спориш с Нюи, единствено отговаряш на въпросите му Ален Прост: Не спориш с Нюи, единствено отговаряш на въпросите му
“При Алпин възобновяване и напредването вървят постепенно. В Мерцедес настойчиво се пробват да наложат новаторската идея на колата си, само че към този момент е ясно, че тя не работи. ”
 Хамилтън: Не съм избутал Верстапен от пистата Хамилтън: Не съм избутал Верстапен от пистата
Прост е убеден, че даже и при Ред Бул има признаци на рецесия, макар безапелационното начало на сезона за първенците, само че в тази ситуация става въпрос за по-различна рецесия.
 Верстапен със подобаващ успех в маратонската Гран При на Австралия, драми и произшествия в самия край Верстапен със подобаващ успех в маратонската Гран При на Австралия, драми и произшествия в самия край
“Системата, при която в Ред Бул се фаворизира единият водач, в тази ситуация Макс Верстапен, която работеше толкоз добре до момента, към този момент дава първите сигнали за проблеми - изясни Прост. - Серхио Перес, който се приспособява към отбора, открива, че и той може да печели надпревари и към този момент не е подготвен да прави взаимни отстъпки единствено с цел да резервира мястото си в отбора. Дори и превъзходството на Ред Бул да продължи идващите няколко седмици ще са решаващи за международните първенци. Във Формула 1 всичко се трансформира доста бързо, а задатъкът им не е толкоз огромен, тъй че, даже на върха на класирането, рецесията в никакъв случай не е доста надалеч. ”
 Леклер: Можех да реализира добър резултат Леклер: Можех да реализира добър резултат
Прост разяснява и различен тим, за който е карал - Ферари. В началото на 90-те години италианците го уволниха след 2 сезона в отбора, защото Професора си разреши да разяснява слабия автомобил, който бяха основали.
 Във Ферари взеха решение по какъв начин ще работят без Давид Санчес Във Ферари взеха решение по какъв начин ще работят без Давид Санчес
“Ферари взеха решението да наемат нов началник, освен това чужденец, само че положителните резултати още отсъстват и това несъмнено не се харесва на Васьор. Но положителните резултати няма да дойдат незабавно - съобщи Прост, който обаче избра да разяснява повече Астън Мартин. - Миналата година в Астън Мартин взеха решение да се откажат от колата за сезон 2022 и да пробват нещо ново. Първо пристигна промяната при водачите, което без подозрение е стъпка в вярната посока - от Фетел към Алонсо. Тимът имаше потребност от известно време, с цел да разучи новата си кола и в този момент е доста покрай върха, надалеч от рецесията, която тормози другите. Това е урок за всички останали тимове. ”

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР