Легендарният египетски вратар Есам ел Хадари е на път да

...
Легендарният египетски вратар Есам ел Хадари е на път да
Коментари Харесай

Пенсионерски рекорд пада на Световното

Легендарният египетски вратар Есам ел Хадари е на път да стане най-възрастният футболист, който е играл на Световни финали. 45-годишният капитан на "фараоните " е попаднал в разширения лист от 35 футболисти на Египет, който селекционерът Ектор Купер разгласи нощес.

Ако замине за Русия, стражът ще бие върха на Фарид Мондрагон, който на 43 беше в състава на Колумбия на Световното състезание в Бразилия през 2014 година Все отново в групата на северноафриканците има четирима вратари, само че надали точно капитанът ще отпадне от нея.

Египет се класира на Световно състезание за първи път от 1990-а година насам и присъединяване му е предстоящо с големи очаквания измежду локалните почитатели, най-много поради невероятните качества и форма, в които се намира Мохамед Салах.

Те са и в най-лесната група на шампионата - А, където са домакините от Русия, Саудитска Арабия и Уругвай. Окончателният лист с 23-а играчи ще стане явен при започване на юни.

Съвсем предстоящо, Салах също е в разширената група. Крилото на Ливърпул завоюва премиите в Англия за номер 1 във вота на публицистите, във вота на Асоциацията на футболистите, както и взе Златната обувка за голмайстор.

Халфът на Арсенал Мохамед Елнени също е листата, макар травмата в глезена, от която се възвръща. Именно с целия уголемен състав Египет ще играе в идващите си три контролни срещи преди първенството- против Кувейт, против Колумбия и против Белгия.

Освен Салах и Елнени, още петима играчи от британската Висша лига са включени в листата. Това са бранителите на Уест Бромич Ахмед Хегази и Али Габър, крилото на Стоук Сити Раманад Собхи, бранителят на Астън Вила Ахмед Елмохамади и халфът Сами Морси от Уигън.

"Постигнахме досега някакви цели, само че към момента сме надалеч от крайните упоритости, които имаме. Това пътешестване ще бъде много мъчно, тъй като всички тимове са мощни. Но кой ще ни попречи да си гоним упоритостите, сподели още аржентинският деец, който пое "Фараоните " през 2015 година

Първата от трите контроли е с Кувейт на 25-и май като посетител, по-късно имат мач с Колумбия в Бергамо, а последната инспекция е против Белгия в Брюксел. "Всички контроли са определени по този начин, че да подвигат натоварването. И са значими за нас, изясни още Ектор Купер.

Ето и разширения състав на Египет:

Вратари: Есам ел Хадари (Ал Таавун), Шериф Екрами (Ал Ахли), Мохамед Ауад (Исмаили), Мохамед ел Шенауи (Ал Ахли);

Защитници: Ахмед Фатхи (Ал Ахли), Ахмед Елмохамади (Астън Вила), Мохамед Абдел-Шафи (Ал Фатех), Ахмед Хегази (УБА), Омар Габер (Лос Анджелис ФК), Али Габр (УБА), Саад Самир (Ал Ахли), Карим Хафез (Ланс), Айман Ашраф (Ал Ахли), Амро Тарк (Орландо Сити), Ел Винш (Замалек), Хамада Толба (ЕНППИ);

Халфове: Мохамед Елнени (Арсенал), Абдулах Саид (КуПС Куопио), Махмуд Фадлаллах Шикабала (Ал Раед), Махмуд Хасан-Трезеге (Касъмпаша), Рамадан Собхи (Стоук Сити), Тарек Хамед (Замалек), Махмуд Абдел Монеим-Кахраба (Ал Итихад), Амр Варда (Атромитос), Сам Морси (Уигън), Моамен Закария (Ал Ахли), Валид Солиман (Ал Ахли), Хосам Ашур (Ал Ахли);

Нападатели: Мохамед Салах (Ливърпул), Марван Мохсен (Ал Ахли), Ахмед Магуб-Кука (Брага), Амр Гамал (ХИК Хелзинки), Ахмед Гомаа (Ал Масри).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР