Легендарният Димитър Пенев се върна назад във времето, говорейки за

...
Легендарният Димитър Пенев се върна назад във времето, говорейки за
Коментари Харесай

Пената: Спряха ме за Интер, щях да нося номера на Армандо Пики

Легендарният Димитър Пенев се върна обратно във времето, говорейки за славното европейско минало на тима, обстановката в ЦСКА-София и ситуацията без спорт в страната.
" Честит празник на почитателите и управлението, дано да са здрави всички. Обстановката е по-друга сега - поради вируса няма спорт, тъй че гледаме остарели международни и европейски шампионати, връщаме се доста обратно. Аз с ЦСКА и националния тим съм минал по всички сполучливи пътеки, само че и по криволичещи улици като тези в Неапол. За по-възрастните хора в този момент е тежко, тъй като би трябвало да се пазят доста. Но и на младите не им е леко, тъй като би трябвало да стоят на едно място. Надявам се към този момент да пуснат тренировките на играчите, най-малко последователно по групи да могат да се готвят. Вече да се ориентираме към завръщане на футбола ", споделя Пенев.

" Иначе вървя към стадиона понякога, въпреки че много малко хора виждам. Бай Добри пък отива на Панчарево през ден-два да види дали всичко е наред. И с него се виждаме, гледаме да пазим някаква отдалеченост въпреки всичко. Повече се връщаме към предишното. Аз имам какво да опиша с 90 мача за националния тим и още стотици за ЦСКА ", продължава той.

" Отстраняването на настоящи европейски клубни първенци може би са най-паметните в историята на ЦСКА. Европа постоянно е била територия на ЦСКА и първи нашият клуб пробива на интернационалната сцена. Имало е няколко славни генерации, които са показвали силата на ЦСКА по целия свят. Като стартираме от първото на Найденов, Ракаров, Божков, Ковачев... Наскоро дори имаше материал в италианската преса за ЦСКА, за мен, Стоичков... Знае се това, само че имаше опция да мина в Интер след ЦСКА. Щях да нося номера на Армандо Пики. Но тогава имаше политически намеси и разминавания - едните дърпаха нагоре, другите надолу ", разкрива някогашният ментор на националния тим.

" Нека да забележим по какъв начин ще се отрази актуалната обстановка на всички клубове. Ясно е, че ще би трябвало време за възобновяване. Разбира се, притискам палци със стадиона да се задвижат нещата. Няма да го оставят да падне, я. ЦСКА въпреки всичко е най-голямата марка и компания в България. Номер едно е, след това идва Левски, а по-късно се подреждат и останалите. Нашият тим в този момент наложително би трябвало да реагира и бързо да напусне четвъртото място. За кого го пазим? На всеки му се желае да се върнат резултатите на тима отпреди 30-40 години. Дошло е времето да се надигнем на палците на краката и в главите ни да има ново развиване, да се изкачим в класирането. Мисълта ни би трябвало да е с една крачка пред останалите.

Смениха се доста управления, да не забравяме. Обикновено потеглят добре, след това малко мъртвило и най-после стремително надолу. На няколко пъти го видяхме този сюжет. Автомобилът хубаво върви, обаче би трябвало и да се поддържа добре. Шофьорът е нужно да схваща от монтьорство, а играчите да схващат от футбол и да го могат. Много съставни елементи са нужен, с цел да се поддържа цялостното равнище на клуба.
Дано празникът 5 май да разсъни почитателите, а управлението малко да се зарадва. Трудно е, когато настава разлъка с някои играчи. На 50 % е за положително, на 50 - за неприятно, само че по този начин е управителната активност. Даже шефовете двойно повече би трябвало да търпят, че играчите, до момента в който си нагласят топката да насочат прецизен удар... А и не трябва да си вкарваме сами голове. Половината ние ги подарихме на противниците. Вместо да ритаме топката във вратата, ние я даваме на другия тим. Но както и да е, поздрави на всички цесекари! Да сръбнат по една чорбичка и да са здрави ", съобщи Пената пред " Тема Спорт ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР