Легендарният британски пилот сър Стърлинг Мос, известен като най-великият пилот,

...
Легендарният британски пилот сър Стърлинг Мос, известен като най-великият пилот,
Коментари Харесай

Уникалният Mercedes Pagoda на Стърлинг Мос е обявена за продажба

Легендарният английски водач сър Стърлинг Мос, прочут като най-великият водач, който в никакъв случай не е печелил Световния шампионат на Формула 1, се свързва с марката Mercedes-Benz със своите спортни триумфи и не на последно място със спечелването на надпреварата Mille Miglia през 1955 година с роудстър Mercedes-Benz 300 SLR. А най-любимият автомобил на известния състезател е Mercedes-Benz SL (W113) - типичен роудстър с прякор " Pagoda ". Именно това возило се продава на търг.
`Уникалният

През пролетта на 1966 година, когато Стърлинг Мос взема решение да купи Mercedes-Benz 230 SL (W113), той желае да види под капака на своя роудстър не редови 2.3-литров шестцилиндров мотор, а по-голям 2.5- литров елемент от седаните и купетата версия 250 SE.
`Уникалният

С идентична мощ от 184 конски сили, по-големият шестак разполага 216 Нм въртящ миг против 197 Нм, което го прави доста по-чувствителен при натискане на педала за газта. За водача това е значимо, а от компанията, особено за Мос освен конфигурират ексцентричния мотор, само че избрат подобен, който демонстрира най-хубавите индикатори на динотст.
`Уникалният

В допълнение към мотора, " Pagoda " на сър Стърлинг получава и необикновен корав покрив. Въпреки обстоятелството, че тази алтернатива е налична за всички купувачи на роудстъри, за Мос е инсталиран дребен отварящ се вентилационен отвор в твърдия покрив - тази функционалност е единствено на автомобила на състезателя и на никой различен Mercedes-Benz SL (W113).
`Уникалният

Сега колата, която е благосъстоятелност на Стърлинг Мос в продължение на към две години, се появи на търго в Силвърстоун. Продавачът чака да завоюва към 150 хиляди $ за колата, която е с пробег от 128 хиляди километра. Вярно е, че купувачът ще би трябвало да влага в реставрацията много огромна сума пари, защото роудстърът изисква серизен ремонт.
`Уникалният

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР