Легендарният британски атлет на дълги разстояния Мо Фара настоя, че

...
Легендарният британски атлет на дълги разстояния Мо Фара настоя, че
Коментари Харесай

Фара все още възнамерява да участва в Токио през 2021

Легендарният английски спортист на дълги дистанции Мо Фара настоя, че към момента възнамерява да взе участие на Игрите в Токио, макар че конкуренцията бе отсрочена с година заради пандемията от ковид.

Миналата седмица бе взето решение Олимпиадата в японската столица да се организира сред 23 юли-8 август, 2021 година поради световната рецесия. Фара ще отпразнува 38-ия си рожден ден по времето на Игрите следващата година и има опасения, че спортисти, които са възнамерявали да бъдат във върхова форма тази година, може да не доближи такава след 12 месеца време. Но четирикратният олимпийски първенец поддържа отлагането и бе неотстъпчив, че това няма да повлияе на конкурентноспособността му.

„ Олимпиадата бе последното нещо, което трябваше да бъде отсрочено. Има нотка на отчаяние, несъмнено, само че съм удовлетворен от решението на МОК и уредниците на Токио 2020 “, стартира той за радио Talksport. Фара, който завоюва олимпийско злато на 5 000 и 10 000 м както в Лондон през 2012, по този начин и в Рио четири години по-късно, добави, че отлагането на Игрите е било за предпочитане от позиция на пълноценните тренировки и подготвителните надпревари.

„ Можеше да сме в надалеч по-тежка обстановка – няма подготвителни надпревари, спортистите не могат да се тестват. Аз персонално ще се нуждая от 6-7-8 надпревари преди Олимпиадата, с цел да видя в каква форма се намирам. Ситуацията е такава и ни дава спомагателна година за подготовка. В момента никой не мисли за това. Все още търча всеки ден, просто се пробвам да мина през това спешно време. Не е единствено спортът, пандемията се отразява на всичко, което вършим. Намираме се в сложна обстановка, в частност по-възрастните и уязвими хора. Просто би трябвало да останем задружни и мощни. Трябва да преминем през този тест – тест за всички по света “, добави още британецът.

На няколко пъти Фара бе изправен пред въпроси по отношение на връзката си със своя някогашен треньор Алберто Саласар, който получи четиригодишна възбрана през октомври за нарушавания на антидопинговите правила, макар че няма данни за злоупотреби от страна на родения в Сомалия спортист. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР