Легендарният боксов треньор Димитър Мутафов, чиито възпитаници са 7 европейски

...
Легендарният боксов треньор Димитър Мутафов, чиито възпитаници са 7 европейски
Коментари Харесай

Димитър Мутафов: Кубрат Пулев е легенда, едва ли скоро ще имаме такъв боксьор

Легендарният боксов треньор Димитър Мутафов, чиито ученици са 7 европейски първенци, се включи в предаването " Тази неделя " с коментар след дуела Пулев - Джошуа за международната купа в тежката категория. Мутафов съобщи, че Кубрат към този момент е легенда и би трябвало да се гордеем с представянето му, макар загубата.

Пулев бе нокаутиран в деветия рунд пред 1000 души в " Уембли Арина " в Лондон. Поражението е едвам второ за него в професионалната му кариера. Предишното пристигна през 2014 година, когато загуби от легендата Владимир Кличко в първата си борба за международния връх.



" Според мен би трябвало да се гордеем с този именит български боксьор в тежка категория -, тъй като скоро надали ще имаме подобен, който е кандидат към този момент три пъти за купата международен първенец. Тази империя, наречена Англия, има толкоз доста тежки боксьори, че Джошуа може да избира спаринг сътрудниците си всеки ден, всеки час - когато желае. При нас тежките боксьори са Кубрат и един-двама дилетанти, които мъчно могат да му оказват помощ. Щабът на нашето момче, нашия именит боксьор, не можа да откри такива сътрудници и не можа да види по какъв начин новият Джошуа, с ъперкъти, съумя да реши мача още във втория-третия рунд. Това не знам дали беше инцидентно или доста тренирано. ", сподели Мутафов, който се включи от

" Трябва да се гордеем, тъй като изкара 9 рунда, а доста от боксьорите, които се изправяха против Джошуа за купата, не можаха да изкарат и няколко рунда. "



" И двамата желаеха по този начин да създадат, че да нервират другия. А знаете - раздразнен човек не може да мисли, не може да разсъждава. Така се получи, че не беше доста приятна тази конюнктура. Такива огромни боксьори несъмнено от време на време желаят да създадат и махленски пердах, което не е доста красиво. "

" Той беше доста добре квалифициран физически, само че съгласно мен поради този ковид спортната му форма отива надолу с проценти. Хвала на момчето, че устоя до деветия рунд с един боксьор, който ще надмине може би даже Майк Тайсън със силата на ударите, техниката, тактиката и много други качества, които има. ", счита Мутафов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР