Легендарният Божидар Искренов призна, че е имало възможност да премине

...
Легендарният Божидар Искренов призна, че е имало възможност да премине
Коментари Харесай

Божидар Искренов : Има хегемония на Лудогорец, но ако ги няма Левски и ЦСКА не знам кой ще ходи на стадиона

Легендарният Божидар Искренов призна, че е имало опция да премине в тима на Щутгарт след мачовете сред Левски и немския отбор, като обещаната му заплата е била в размер на 5 милиона немски марки. Гибона гостува в Подкаста " Код Спорт ", където показа доста неразказани истории от богатата си футболна кариера.

Легендарният футболист Божидар Искренов призна, че е имало опция да премине в отбора на Щутгарт след мачовете сред Левски и немския отбор, а обещаната му заплата е била 5 милиона немски марки. Гибона гостува в Подкаста " Код Спорт ", където показа доста неразказани истории от богатата си футболна кариера.

Искренов, който е един от дребното футболисти, играли и за двата гранда в България - Левски и ЦСКА, разяснява обстановката при " сини " и " червени ".

" Мачовете сред Левски и ЦСКА би трябвало да се играят постоянно в последния кръг на " Васил Левски ". Дали са първи или пети, няма значение. Всички чакат този мач. Да, в този момент има надмощие на Лудогорец, само че в случай че тези два тима ги няма в българския футбол, не знам кой ще върви на стадиона. Когато е имало мощни Левски и ЦСКА, постоянно е имало и мощен народен тим ", съобщи Гибона.

Искренов сподели и за какво не е бил част от тима по време на популярното американско лято през 1994 година.

" Всички ми споделиха, че съм малоумник, че не съм отишъл. Казах, че по този начин съм решил. И скърбя, и не скърбя за това решение. Щях да бъда на две международни шампионати, с което доста малко хора могат да се похвалят. Но в случай че бях отишъл, дали пък щяхме да стигнем до четвъртото място ", спомни си Радостта на народа, както е прочут измежду почитателите.

Целият диалог в подкаста на " Код Спорт " продължава повече от час и половина и в него Гибона се върна към най-паметните си моменти с екипа на Левски, разкри по какъв начин се е стигнало до прехвърлянето му в ЦСКА, описа по какъв начин е бил избран за " предател " по време на Световното състезание в Мексико през 1986 година и за какво е спал във вилата на Иван Вуцов. 
 Левски със специфичен плакет за Божидар Искренов
Левски със специфичен плакет за Божидар Искренов

Преди мача с Хамрун
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР