Легендарният бивш волейболист Николай Иванов взе участие в пресконференцията между

...
Легендарният бивш волейболист Николай Иванов взе участие в пресконференцията между
Коментари Харесай

Николай Иванов: Предстоят хубави дни за българския волейбол, нещата се движат в правилна посока

Легендарният някогашен волейболист Николай Иванов взе присъединяване в конференцията сред щабовете на Левски и ЦСКА преди началото на финалната серия в разногласието за купата в Националната волейболна лига (НВЛ) за мъже през този сезон.

В кариерата си Иванов е ставал общо седем пъти първенец на България с екипа на " алените ", като през днешния ден по време на брифинга се върна надалеч обратно в годините до времената, в които даже към момента не е бил деен играч.

" Аз ще се върна още по-назад - през 1986 година, когато дружно със Сашо (б. а. - Попов) подавахме топките в зала " Универсиада ". Тогава не знаехме дали ще станем волейболисти. След това сме играли със Сашо, с Ники Желязков ", показа някогашният разпределител.



Сезон 2023/24 ще означи и първия случай след 14-годишна пауза, в който ЦСКА и Левски ще се борят за купата в родното волейболно състезание при мъжете, като любопитното е, че някогашният капитан на националния тим беше част от мачовете през 2010-а година, когато " армейците " победиха в НВЛ.

" Това е край, който може да даде подтик на младите за развиване. В него има огромна доза логика на психиката, мотивация, напрежение и стрес. Има млади играчи и в двата тима ", съобщи волейболистът, който в хода на своята кариера се подвизаваше на поста разпределител.

" Последният край се игра в Самоков - единствената спортна зала, която можеше да го одобри тогава. В Левски отново имаше доста млади състезатели, в ЦСКА се бяхме събрали играчи в залеза на кариерата си. Спортното благополучие беше на наша страна и успяхме да спечелим. Предстоят хубави дни за българския волейбол, виждам това. Нещата се движат в вярна посока ", приключи Николай Иванов.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР