Легендарният аржентински нападател Карлос Тевес обяви края на професионалната си

...
Легендарният аржентински нападател Карлос Тевес обяви края на професионалната си
Коментари Харесай

Легендарен аржентински нападател прекрати славната си кариера

Легендарният аржентински нападател Карлос Тевес разгласи края на професионалната си кариера. Южноамериканецът споделя „ край” на 38 години.

“Потвърждавам, че се отдръпвам. Получих предложения за доста неща, в това число от Съединени американски щати. Но това беше от мен, дадох всичко от себе си”, изясни Тевес, като добави, че последната година е била тежка за него и е спрял да играе, тъй като е изгубил “своя почитател №1” – татко си.

Сегундо Раймундо, който осиновява Тевес след гибелта на биологичния татко на Карлос – умрял преди раждането на сина си, напусна този свят през февруари 2021 година. Раймундо няколко седмици се бореше с затруднения, породени от COVID-19.

За последно Тевес беше част от Бока Хуниорс. Именно в този клуб стартира и професионалната му кариера.

Нападателят е играл още за Коринтианс, Уест Хям, Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Ювентус и Шанхай Шенхуа.

На клубно равнище Карлос Тевес е спечелил на процедура всичко допустимо – първенец на Аржентина, Бразилия, Англия (и с Манчестър Юнайтед, и с Манчестър Сити) и Италия, като на Ботуша и на Острова сграбчва най-малко по един път всеки вероятен трофей. Победител е бил също в Шампионска лига, Копа Либертадорес, Копа Судаемерикана, Междуконтиненталната купа и Световното клубно състезание. С националния тим на Аржентина е олимпийски първенец от Игрите в Атина през 2004 година. Трикратен сребърен медалист на Копа Америка. За националния отбор на Аржентина има 76 мача и 13 гола сред 2004 и 2015 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР