Легендарните представители на знаменития “випуск ’92” (от който част е

...
Легендарните представители на знаменития “випуск ’92” (от който част е
Коментари Харесай

Winbet снукър реванш в Пловдив на живо: Марк Уилямс - Джон Хигинс 0:2

Легендарните представители на популярния “випуск ’92” (от който част е и Рони О’Съливан) Марк Уилямс и Джон Хигинс организират втората част от “Winbet снукър реванш” от 20:00 часа в зала “Колодрума” в Пловдив (формат 6 от 11). Преди това те изиграха показателен мач с шест червени топки с млади пловдивски гении, като уелсецът ще си партнира с Петър Станоев, а шотландецът - с 14-годишния Велиян Димитров.

Събитието ще можете да наблюдавате онлайн по Sportal TV и Sportal.bg ТУК!

" Winbet снукър реванш " в Пловдив: Марк Уилямс - Джон Хигинс 0:2 (14-80, брейк от 80 ; 0-64)

Както е известно, през вчерашния ден в софийската зала “Универсиада” Уелския змей не даде късмет на съперника си и завоюва с 5:1, правейки два сенчъри брейка и още две халф-сенчъри серии. После тандемът Хигинс/Жан Лаушман завоюва с 2:0 демонстративния дуел на двойки с шест червени топки против Уилямс/Даниел Младенов.

ДЕМО МАЧА НА ДВОЙКИ С ШЕСТ ЧЕРВЕНИ - ПОБЕДА ЗА ХИГИНС/ДИМИТРОВ С 31:21

Уилямс вкара първата алена в демо срещата, откакто Димитров пропусна дълга алена, само че пък Хигинс също не можа да осъществя много по-лесна 1-точкова топка към долния десен джоб. Уелско-българският тандем по-късно съумяха дружно да запишат мини брейк от 9, само че след края му Уилямс направи фаул и пропуск в опита си за сейфти. Велиян не можа да скрие кюбола задоволително добре и Уилямс я вкара за същия низък десен джоб, а след това Станоев по отличен метод комбинира със синя. Българинът по-късно пропусна черната към междинен десен, тъй като се стремеше повече да нарежда кюбола за последната алена. Димитров и Хигинс подхванаха мини брейк, като 14-годишният пловдивчанин вкара зелената, само че пък шотландецът пропусна кафявата. Именно по нея стартира замяна на несполучливи удари, преди с флук Уилямс да я прати в междинен десен. Димитров се регистрира с превъзходна дълга синя, само че сътрудникът му от Шотландия за повторно не съумя да направи крос-дабъл. Станоев не съумя да предложи прекрасен сейфти и Хигинс вкара розовата, а пък Димитров заби черната в долния ляв, с цел да реализира обрата и да завоюва фрейма - 31:21.

СЪЩИНСКИЯ РЕВАНШ - ПЪРВИ ФРЕЙМ

Хигинс остави налична дълга алена за противника си след разбиващия удар и Уилямс се възползва да натрупа точки в актива си - 16, преди да би трябвало да играе сейфти, тъй като се сложи в " китайски снукър ". Вълшебника от Уишоу сподели класа и се възползва от шанса си освен да направи няколко комбинации, само че и елегантно да разпръсне задоволително червени от групата, с цел да гони най-малко халф-сенчъри брейк. Той обаче избра още при 20 на сметката си да направи още един второстепенен разбиващ удар и да си направи масата още по-благоприятна. Той се движеше сред топките задоволително решително, че да не позволява изненада, комбинирайки главно с розова във втората част на брейка си. За леко негово страдание, той не съумя да нападна сенчъри, тъй като пропусна черната при оставаща единствено една алена и серията му спря на 80, само че бе повече от задоволителна за спечелването на партията - 1:0 за Хигинс.

ВТОРИ ФРЕЙМ

Хигинс този път стартира с първа резултатна аудиенция, реализирайки прелестна алена от междинна отдалеченост за долния десен джоб. Тъй като със сейфти размените след разбиването двамата много разпръснаха алените, Хигинс можеше за нула време да натрупа 35 точки на сметката си, само че по-късно избра да не рискува, тъй като излезе от идеална позиция. Три червени бяха долепени за долния ръб, а една бе в неуместна непосредственост до дългия десен, което правеше нелека задачата за непрекъснато атакуване. Вълшебника от Уишоу още веднъж сподели магията си с превъзходна дълга алена, само че не разполагаше с розова като алтернатива за композиция, тъй като и тя бе пратена до долния ръб. Уилямс обаче продължаваше да не може да стигне до късмет за атакуващ удар, а това още веднъж се уддаде на шотландеца, който въпреки всичко натрупа задатък от 64-0 във фрейма и го завоюва, откакто съперникът му нямаше желание да търси сложен поврат - 2:0.

ТРЕТИ ФРЕЙМ

Двамата съблюдаваха наклонността да са допустимо най-атакуващи даже в първичните замени след разбиващия удар, защото всеки се стремеше да отлепи колкото може повече червени допустимо най-рано. Отново Хигинс се облагодетелства първи от този фасон на държание и на двамата край сукното, като стартира построяването на печеливша аудиенция, въпреки още рано-рано да трябваше да прави компенсиращи удари по червени, поради неприятно позициониране. При единствено 27 на сметката си обаче той направи неочакван пропуск по алена към долния елементарен джоб и върна противника си на масата. Уилямс с ненаситност одобри поканата да се развихри най-сетне и той сред топките в Пловдив, защото до момента рядко ставаше от стола си с опция за офанзива.

ПРЕДИ МАЧА

Преди първото повтаряне на финала на Световното състезание двамата популярни майстори на щеката дадоха извънредно изявление за Sportal и споделиха усещанията си от моментната си форма и от България. Тяхната борба ще бъде и публична подготовка за тях преди идния извънредно значим и влиятелен ранкинг шампионат в Йорк - Шампионата на Обединеното кралство.

 Марк Уилямс и Джон Хигинс се срещнаха с почитатели в София @@@

На седми май тази година Уелския змей приключи изумителното си завръщане на върха в джентълменския спорт с извънредно трагична победа с 18:16 над Вълшебника от Уишоу, грабвайки третата си международна купа.

Любопитно е да се означи, че Уилямс и Хигинс към този момент са се изправяли един против различен на българска земя, и то още веднъж в “Универсиада”, през 2015 година. На осминафиналите в последното издание на професионалния шампионат от сериите РТС уелсецът печели с 4:0, а след това отпада на полуфиналите от Марк Алън, който пък победи с купата.
Двамата носители на “Тройната корона” от Уелс и Шотландия имат между тях общо 56 изиграни публични мача, като Хигинс води с 31:21 победи, а четири срещи са приключили наедно. Последният им дуел е точно финалът в “Крусибъл”, а другояче Хигинс два пъти е побеждавал уелсеца във финалите на Шампионата на Обединеното кралство през 2010 и 2000 година.

През актуалната акция Уилямс завоюва още една ранкинг купа от World Open (обрат от 5:9 до 10:9 против Дейвид Гилбърт) и към този момент има 22 такива оценки, плюс две от “Мастърс”. Хигинс към момента е с 30 на сметката си (също две от “Мастърс”), откакто няма успех през 2018/19, само че пък игра трогателен край в “Шампионата на Китай” против Марк Селби, който загуби с 9:10.

Водеща фотография: Жаклина Симова

Галерия: Емона Цончева, Sportal.bg

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР