Легендарната норвежка Марит Бьорген спечели масовия старт на 30 километра

...
Легендарната норвежка Марит Бьорген спечели масовия старт на 30 километра
Коментари Харесай

Марит Бьорген с нова победа, този път на домашна сцена

Легендарната норвежка Марит Бьорген завоюва всеобщия старт на 30 километра свободен жанр за дами от Световната купа по ски-бягане пред родна аудитория в Холменколен.

37-годишната Бьорген, която има осем трофеи и рекордните 15 медала в кариерата си от зимни олимпийски игри, завоюва конкуренцията с 1:18:12.4 часа и записа 113-и триумф за Световната купа в кариерата си.

Норвежката изоставаше с 34.4 секунди на средата на дистанцията, само че преодоля пасива и финишира на 3.6 секунди пред втората Джесика Дигинс (САЩ).

Бьорген, която на 21 март ще навърши 38 години, е олимпийска шампионка на 30 км, само че в класическия жанр от Пьончан 2018. Тя става първата състезателка в историята, която печели седем старта на 30 км от Семеен кодекс (класически или свободен стил). Всичките й триумфи са в Холменколен в Осло. Шест победи в дисциплината има Стефания Белмондо (Италия).

Трета на 4.3 секунди остана олимпийската шампионка на 10 км свободен жанр от Пьончан 2018 Рангхилд Хага от Норвегия.

Шарлоте Кала (Швеция) приключи на четвърто място на 4.4 секунди, а пета финишира Астрид Якобсен (Норвегия) на 11.6 секунди.

В класирането за Световната купа продължава да води Хайди Венг (Норвегия) с 1424 точки, която през днешния ден остана на 18-а позиция.

Втора е Ингвилд Флугстад Йостберг (Норвегия) с 1271 точки, а трета Джесика Дигинс (САЩ) с 1164 точки.

Сезонът в Световната купа по ски-бягане завършва идната седмица във Фалун (Швеция)./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР