Легендарната Мери Пиърс проведе мотивационен разговор с двама от големите

...
Легендарната Мери Пиърс проведе мотивационен разговор с двама от големите
Коментари Харесай

Френска легенда дава съвети на родни таланти

Легендарната Мери Пиърс организира мотивационен диалог с двама от огромните гении на българския тенис - Росица Денчева и Робен Гавани. Българчетата получиха специфична покана от Патрик Муратоглу за подготвителен лагер в академия " Муратоглу " в Ница.

" Мери Пиърс, която е огромен другар на Българската федерация по тенис, също водеше двама гении на лагера. Помолих я да се срещне с Росица и Робен, да поговорят и да им даде скъпи препоръки. Тя откликна на драго сърце. Децата имаха опция да чуят от огромен първенец и сегашен треньор препоръки и значими стъпки за развиването си, да й задават въпроси. А и самата Мери Пиърс остана впечатлена от тях и показа, че въпросите им са били доста съответни. Това е извънреден опит за Росица и Робен. Наистина потребна среща, която може да им служи в бъдеще. От подобен професионален, само че и другарски диалог с огромен първенец децата не просто схващат какво се изисква от тях, само че това им оказва помощ да бъдат още по-вдъхновени, с цел да следват пътя си и да сбъдват тенис фантазиите си ", описа националният треньор Даниел Ангелов.

Носителката на две трофеи от " Големия шлем " - Откритото състезание на Австралия и " Ролан Гарос ", беше в България в края на 2017 година, когато Българската федерация по тенис бе хазаин на Световната треньорска конференция на ITF. Мери Пиърс изнесе специфична презентация в София. А в този момент още веднъж показва отличното си отношение към българския тенис. Пиърс има още две трофеи от " Големия шлем " - на " Ролан Гарос " на двойки и на " Уимбълдън " на смесени двойки. Тя е и двукратна шампионка с Франция във " Фед Къп ".

Националите Росица Денчева и Робен Гавани са част от програмата " Новите първенци " на Българската федерация по тенис. Робен е в А тима на България до 12 години, а Росица е в Б тима до 14 години.

" И срещата с Мери Пиърс, и самият лагер, несъмнено, бяха доста потребни за Росица и Робен. С поканата в академия " Муратоглу " те получиха опция да упражняват с положителните деца в света на тяхната възраст, с другите гении, с които се състезават на най-високо равнище. Този лагер е скъп опит за тях ", сподели още Даниел Ангелов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР