Легендарната Мелодия на годината се завърна с обещаващо детско издание.

...
Легендарната Мелодия на годината се завърна с обещаващо детско издание.
Коментари Харесай

Чаровните 4teen тръгват по стъпките на 4Magic

Легендарната Мелодия на годината се завърна с обещаващо детско издание. Певчески школи и композитори от цялата страна запретнаха ръкави да съчинят нови песни особено за националния конкурс. За финала на Детската мелодия на година се класираха 14 песни, които ще бъдат показани на галаконцерта на 22 декември от 19 часа в НДК. Две от песните извършват младите гении на изтъкнатата пловдивска школа Арт Войс Център с началник Руми Иванова. Едната е „ Дъжд " на квартета 4teen („ Фортийн " ), а втората - „ Безименна ария “ на момичешката шесторка „ Магия Джуниър ".

4teen, който „ Марица " показва през днешния ден, е формиран от две девойки и две момчета - Ива, Мария, Кристиян и Тодор. Избран е особено от композитора Юлиян Слабаков, който съчинява музиката, текста и аранжимента на „ Дъжд ".

Кристиян и Ива са от Пазарджик и пътуват до града под тепетата за всяка подготовка. Кристиян се втурва в залата и с отработен жест сервира цвете на своята учителка - Руми Иванова.

„ От дребен съм сменил доста учители по музика, само че когато попаднахме на Руми, взехме решение, че тя е най-хубавата и ще си останем дълго време при нея. Тя има доста положително лъчение и по доста занимателен метод научаваме песните при нея ", споделя седмокласникът от СОУ " Георги Бенковски " в Пазарджик. По думите му, насладата от разучаването на нови песни се съчетава със завързването на нови другарства. Неслучайно мотото на Арт Войс Център е „ Да бъдем дружно ", добавя той.

Преди да прераснат в квартет, Кристиян е пял в дует с Ива. „ С него се запознахме по много чудноват метод. Явихме се на конкурс като солисти, а там взехме решение да създадем дует “, смее се Ива, която е ученичка в седми клас на учебно заведение „ Райна Княгиня " в Пловдив. Тя е почнала музикалната си кариера в детската градина, където я разкрила ръководителката на „ Пеещите котенца ".

„ Г-жа Кючукова ме хареса и ме предложения да се запиша в нейната школа. Пях там, до момента в който не станах по-голяма. Тогава пристигнах при Руми на прослушване и тя ме хареса. Записах се в Арт Войс Център и към този момент се развъртвам тук ", споделя момичето. Тя има намерение да продължи с музиката и отсега нататък - самостоятелно, в дует и в квартет. Ива е малко раздвоена, тъй като има и друга пристрастеност -математиката, и се надява, като порасне огромна, да успее някак си да ги съчетае.

Вторият мъж в групата - Тодор, учи в шести клас на пловдивското СОУ „ Патриарх Евтимий “ и е в школата от две години. „ Веднъж отидох при Руми и тя ме хареса. На мен също ми хареса и се записах. Харесва ми това, че в Арт Войс Център се сплотяваме и не е като в света, където всеки желае да направи неприятно на другия. Тук е тъкмо противоположното - всеки желае да направи положително на другия и сме постоянно дружно ", безапелационен е Тодор.

Най-голямата в квартета е осмокласничката Мария, която учи в Математическата гимназия „ Константин Величков “ в Пазарджик. „ От дребна се възпламених по пеенето - майка ми е преподавател по музика и рано видя, че мога да пея. Първият ми концерт беше на три годинки, а някъде към петгодишна се записах в детски хор „ Слава Русева “ в Пазарджик. След това взех решение да се занимавам професионално и преди 4 години открих Руми ", споделя момичето.

Четиримата признават, че изначало им е било доста мъчно да си научат взаимно гласовете, само че с времето съумяват да реализират много добра естетика, да се съчетаят и да свикнат един с различен.

Квартетът 4teen е образуван единствено преди три месеца и към този момент има подготвен репертоар от три песни. „ Композиторът Юлиян Слабаков самичък си избра децата за песента „ Дъжд ". Искаше да са по-големи, защото песента е за младежи. Чу по какъв начин пеят четиримата и сподели, че са страхотни. Затова взехме решение да създадем един квартет особено за него “, изяснява Руми Иванова.

Нейната школа продължи със зашеметяващите триумфи и през тази година. След триумфа на 4Magic в тв състезанието „ X Factor “ пловдивските девойки продължиха с сполучливи концертни турнета в страната. Техният шлагер “Together " към този момент надвиши 4 млн. гледания в Youtube. Другите изгряващи звезди - Лидия Ганева (Детската Евровизия), Даниела Пирянкова ( " Шоуто на Слави " ) и Мирослава Тодорова ( " X Factor " ), също не стопират с блестящите си изяви.

През септември Арт Войс Център направи и запаметяващ се концерт на препълнения Античен спектакъл, събраните средства от който отидоха за ремонта на новата репетиционна зала. Залата бе направена с доброволния труд на децата и родителите им през годината.

В школата на Руми надарените деца се възпламеняват едно от друго и се радват взаимно на триумфите си. „ Познаваме девойките от 4Magic - те са ни доста положителни приятелки ", възкликват четиримата от 4teen.

Гласувайте за " Дъжд "!

Кристиян, Тодор, Ива и Мария разчитат доста публиката в Пловдив и Пазарджик да ги поддържа в гласуването с есемеси за Детската мелодия на годината. „ В нашата ария дъждът символизира освен естественото събитие, само че и нашите усеща, когато изпълняваме песента ", заключава Ива.

За 4teen може да гласувате на номер 15551 с текст 4.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР