Легендарната Линдзи Вон приключи великата си кариера с медал. 34-годишната

...
Легендарната Линдзи Вон приключи великата си кариера с медал. 34-годишната
Коментари Харесай

Великата Линдзи Вон завърши кариерата си с медал, Илка Щухец защити световната си титла в спускането

Легендарната Линдзи Вон завърши великата си кариера с орден. 34-годишната американка завоюва бронзов орден в спускането на Световното състезание в Оре. Тя бе със стартов №3 и за малко оглави класирането, само че в последна сметка се подреди трета в крайното нареждане. Шампионка стана словенката Илка Щухец с време 1:01.74 мин. Втора, на 23 стотни от секундата зад победителката, финишира швейцарката Корин Сутер, а Вон даде време с 49 стотни по-слабо от това на Щухец.

28-годишната Илка Щухец отбрани купата си от Световното в Ст. Мориц през 2017 година, като днешното злато е второ отличие за нея от шампионати на планетата. 24-годишната Корин Сутер завоюва втория си орден от международни шампионати в кариерата и втори в Оре, откакто се окичи с бронза в Супер-Г.

За Линдзи Вон това е орден №8 от международни шампионати (2 златни, 4 сребърни, 2 бронзови). Рекордьорката по брой победи (82) от Световната купа при дамите има 3 олимпийски оценки (1 златно, 2 бронзови).

Линдзи Вон се отдръпва с общо 137 подиума в кариерата си в Световната купа. Тя е печелила Големия бистър глобус 4 пъти, като има и 16 дребни Световни купи (8 в спускането, 5 в Супер-Г и 3 в комбинацията). Две от рекордните й 82 победи за Световтната купа са реализирани в Банско - в Супер-Г през 2009 и 2012. Любопитно за отбелязване е и това, че последната й победа за Световната купа бе записана таман в спускането в Оре - на 14 март 2018 година. Вчера с орден (сребро в спускането) приключи кариерата си и друго огромно име в алпийските ски - норвежецът Аксел Лунд Свиндал.
ПЪЛНОТО КЛАСИРАНЕ В СПУСКАНЕТО ПРИ ЖЕНИТЕ ВИЖТЕ ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР