Легендарната бивша тенисистка Мартина Навратилова бе диагностицирана с рак на

...
Легендарната бивша тенисистка Мартина Навратилова бе диагностицирана с рак на
Коментари Харесай

Диагностицираха Мартина Навратилова с рак на гърлото и гърдата

Легендарната някогашна тенисистка Мартина Навратилова бе диагностицирана с рак на гърлото и гърдата. Новината удостовери самата Навратилова с изказване до необятната общност.

" Този двоен удар е сериозен, само че изправим. Надявам се за добър излаз. Известно време нещата ще бъдат тежки, само че ще се боря с всичките си сили ", показа 66-годишната Навратилова, която преди 13 години се пребори с рак на гърдата.

През ноември тя гледа онлайн Финалите на WTA във Форт Уърт, Тексас и тогава намира издут лимфен възел, а последвалите проби демонстрират, че тя има първи етап рак на гърлото и гърдата, от типа HPV, който е лечим. Твърди се, че прогнозата пред Навратилова е добра, като тя ще стартира лекуване през идната седмица в Ню Йорк.

Мартина Навратилова е родена в Прага през 1956 година, а от 1981 година насам има американско поданство. Тя е една от най-великите тенисистки в историята, като има общо 58 трофеи от Големия шлем, в това число 18 на сингъл. Навратилова е тенисистката с най-вече трофеи (167) и победи (1442) на сингъл в Оупън ерата. Тя има девет трофеи на сингъл от " Уимбълдън ", което е връх при мъжете и дамите.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР