Легендарната берлинска бирария Щендиге фертретунг (ЩеФ) включи канцлера Ангела Меркел,

...
Легендарната берлинска бирария Щендиге фертретунг (ЩеФ) включи канцлера Ангела Меркел,
Коментари Харесай

Легендарна бирария включи Ангела Меркел в черния си списък

Легендарната берлинска бирария " Щендиге фертретунг " (ЩеФ) включи канцлера Ангела Меркел, финансовия министър Олаф Шолц и други политици в черния лист за нежелани клиенти поради новите ограничавания, въведени по отношение на пандемията от Ковид-19, заяви ТАСС.

Решението е взето от управлението на бирарията, отпред с Йорн Петер Бринкман.

От понеделник в Германия се вкарва четириседмична частична карантина. Обектите за просвета и отдих ще бъдат затворени, също важи за заведения за хранене и питейни заведения. Събиранията навън ще бъдат лимитирани до членове на не повече от две семейства, до най-много 10 души.

Ангела Меркел отбрани ограничаващите ограничения като " уместни, нужни и пропорционални ".

Но във видео, оповестено във Facebook, изпълнителният шеф на бирарията Бринкман и неговият бизнес сътрудник Ян Филип Бубингер обявиха: " политиците не използваха времето от април, с цел да приготвят страната за втората вълна на пандемията ".

В същото време " Щендиге фертретунг " предприе всички ограничения и създаде идея за отбрана на своите посетители от заразяване с ковид. Решението за затваряне на гастрономически заведения, съгласно тях, е изцяло неясно.

Бринкман прикани сътрудниците си притежатели на заведения за хранене и питейни заведения да последват образеца и да слагат в черен лист виновните за рестриктивните мерки.

Други политици, на които към този момент няма да бъде позволено да влизат в бирарията, са кметът на Берлин Михаел Мюлер, баварският министър председател Маркус Зьодер, сенаторът от Берлин, отговарящ за опазването на здравето, Дилек Калайчи.

Меркел и Шолц са посещавали бирарията, открита през 1997 година до държавния квартал. В нея сервират обичайната немска храна и Кьолш (светла бира, създавана в Кьолн).

В края на септември Ангела Меркел предизвести, че до Коледа новите случаи за денонощие може да доближат ниво от 19 200 души. Тогава мнозина се отнесоха към тази прогноза с подигравка. Меркел в това време увери, че ще има експедитивна помощ за бизнеса.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР