легенда Роналдиньо стартира Световна лига по уличен футбол. Според него

...
легенда Роналдиньо стартира Световна лига по уличен футбол. Според него
Коментари Харесай

Роналдиньо създава Световна лига по уличен футбол

легенда Роналдиньо започва Световна лига по махленски футбол. Според него това ще е опция да даде късмет на надарени млади момчета да покажат качествата си с топка в крайници и да минат по същия път, извървян от него.

„ Роналдиньо Световна улична лига “ ще започва в края на 2023-а година. Първоначално играчи на махленски футбол от всички възрасти могат да качват най-хубавите си умения и финтове в обществените мрежи в опит да се причислят към един от тимовете в надпреварата. След като бъдат селектирани гениите от сходни видеоклипове, ще се провеждат тимове. Мачовете сред тях и самостоятелни състезания ще се провеждат в огромни градове по света.

„ Вярваме, че има голяма опция в това. И считаме, че можем да подкрепим хора, които имат качества за футбол. Такава опция идва един път в живота и можем да дадем подтик за бъдещето на доста гении по света “, разгласи Роналдиньо.

Двукратният международен първенец описа, че се е свързал с някогашния футболист и сега сътрудник Роберто де Азис Морейра и със Софи Уотс – създател на Лигата на Легендите на Майк Тайсън. Те ще му помогат в начинанието.

„ Аз и Роналдиньо сме израснали в бедна общественост в Бразилия. Ние знаем какъв резултат имаше уличният футбол върху младежите по наше време. Затова взехме решение да се посветим на откриването и промотирането на млади играчи от целия свят посредством плана “, разяснява Роберто де Азис Морейра.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР