Легализацията на дипломите е един от основните проблеми пред медицинските

...
Легализацията на дипломите е един от основните проблеми пред медицинските
Коментари Харесай

Украински медици професионално се реализират в Русе

Легализацията на дипломите е един от главните проблеми пред медицинските експерти от Украйна, които са у нас след началото на войната. Русе обаче е един от градовете, в който към този момент има открити лекари и медицински сестри, които са тук дружно със своите фамилии.Възможност за професионална реализация те намират в университетскаболница “Медика ”, описа административният шеф на лечебното заведение Алисе Муртезова.

За да могат да практикуват у нас украинските медици наложително би трябвало да положат изпит по български език. Процедурата засегаотнема доста време. Тяможе да се облекчи със редуциране на периодите сред двата изпита, разяснява Алисе Муртезова. Друг проблем е установяването на стажа на медиците.

Въпреки компликациите вРусе украинските медици намират подпомагане от новите си сътрудници. Затова теизбират града, с цел да се открият дружно със своите близки, обясниадминистративният шеф на УМБАЛ “Медика ”.

Как одобряват българските медици украинските си сътрудници и по какъв начин сереализират те в страната ни чуйте в репортажа:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР