Лефортовският съд в Москва арестува руснака Максим Дмитриенко, който се

...
Лефортовският съд в Москва арестува руснака Максим Дмитриенко, който се
Коментари Харесай

Арестуваха руснак който минал на страната на Украйна

Лефортовският съд в Москва арестува руснака Максим Дмитриенко, който се опитал да се причисли към една от националистическите обединения на Украйна, с цел да взе участие във военни дейности против Русия. Това заяви за ТАСС източник от правоохранителните органи.

" Дмитриенко собирался покинуть российскую территорию и вступить в одно из националистических формирований Украины. Он был задержан сотрудниками ФСБ. Лефортовский суд арестовал его на два месяца ", - рассказал собеседник агентства.

" Дмитриенко имал желание да напусне страната и да се причисли към едно от националистическите формирования на Украйна. Той беше арестуван от ФСБ. Лефортовският съд го арестува за два месеца ", сподели събеседникът на организацията.

Съдът удостовери информацията за задържането на мъж на име Максим Дмитриенко. „ Той е упрекнат по част 2 на член 208 от Наказателния кодекс на Руската федерация (участие на територията на непозната страна във въоръжено формирование, което не е планувано в законодателството на тази страна, за цели, противоречащи на ползите на Руската Федерация ), написа ТАСС.

Суд удовлетворил посредничество следствия и избрал в отношении него меру пресечения в виде изводи под стражу на период два месяца ", - сказали в суде. Обвиняемому грозит до 15 лет ограничения свободы.

Съдът почете молбата на следствието и избра превантивна мярка – „ задържане под стража за период от два месеца “, оповестиха от съда.

На обвиненият могат да му дадат 15 години затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР