Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след

...
Leeroy Thornhill е един от основателите на Prodigy, но след
Коментари Харесай

Leeroy Thornhill от Prodigy: Пригответе се за незабравимо парти на SPICE Music Festival в Бургас

Leeroy Thornhill е един от създателите на Prodigy, само че след 10 години в групата, голям брой международни шлагери и турнета, стартира соловата си кариера като диджей и продуцент.

Той счита себе си за вселенски актьор и в диджей сетовете му може да усетите влиянето на разнообразни музикални трендове, майсторски смесени както с ново звучене, по този начин и с някои типичен стилове в музиката.
Лирой продуцира и ремиксира музика за разнообразни реализатори и диджеи като David Gray, The Ting Tings, Darren Emerson, Maxim (Prodigy), Dr. Doom (KoolKeith) и Dub Pistols.

Партнира си с DJ Hyper, както и с немския диждей и продуцент Marten Hörger, с който основават групировката Smash HiFi. През 2016 записват албума “Order More Disorder”, част от който автомобилния колос KIA употребява за озвучаване на рекламите си. През 2017 Smash HiFi са неизменима част от фестивалните подиуми, в това число и Glastonbury.

Това е единствено дребна част от биографията на Leeroy Thornhill, само че изцяло задоволителна, с цел да сте сигурни, че един от музикалните титани на 90-те идва в Бургас особено за SPICE Music Festival - 6-8 август.

Ето какво показа той:

- Привет, Leeroy. Вече имаш задоволително почитатели в България, само че и много такива, които ще чуят музиката ти за първи път. Можеш ли някак да им опишеш какво следва, когато се качиш на сцената?

- Вече съм бил в България - впечатляваща страна с чудесни, другарски настроени хора! Винаги се развличам доста по време на участията си в България – публиката е толкоз екзалтирана и съумява да улови доста тъкмо силата на музиката ми! Така че е голямо наслаждение за мен и нямам самообладание да се срещна с всички вас на SPICE Music Festival 2021.

А какво ще се случи на сцената?

Ще звучи музика, заредена с доста положителна сила и ще пътешестваме през разнообразни стилове. Надявам се хората да запомнят тази наша среща и тя да остане едно от най-яките празненства, на които сме били.

SPICE Music Festival и тази година е отдаден на музиката на 90-те - какво, съгласно теб, я прави толкоз неповторима и специфична към този момент трето десетилетие?

- Музиката на 90-те беше свежа, нова. Денс музиката беше доста повече от звучене - цяло придвижване, жанр. Дълго време беше ъндърграунд музика - малките екрани и медиите нямаха визия, че това ново звучене се е появило и е на път да превземе класациите.

А смесването на стиловете успяваше да сплоти разнообразни хора в един темп на всяко празненство. Затова към момента не мога да откроя едно парче, група или концерт, който бих могъл да нарека „ най-любим “ през 90-те - всичко беше въпрос на ловко съчетаване на стиловете, по тази причина и спомените ми сплотяват голям брой дребни елементи от тези години. Freedom to party - мисля, че това мото разказва най-добре 90-те.

Какво те въодушевява да продължаваш да твориш и през днешния ден?

- Оригиналността. Не съм престанал да сътворявам музика - по време на локдауна издадох два албума, приключвам и нови части, които ще пусна това лято.

Очевидно е, че към този момент се трансформира и метода, по който се забавляваме - онлайн празненствата станаха изцяло обикновено нещо, само че съм сигурен, че музиката беше значителен фактор в това хората да преодолеят обстановката, през която се наложи да преминем през последната година и половина.

- И въпреки всичко, уповавам се скоро да се върнем по сцените и се веселя, че ще бъда част от SPICE Music Festival това лято. Така че - бъдете положителни, живейте живота на цялостни обороти и се пригответе за празненство в Бургас!

Билети за SPICE Music Festival могат да бъдат закупени на Ticketstation.bg, в офис мрежата на EasyPay и в магазини „ На Тъмно “. А останалите актьори, които ще забележим на сцената тази година, са Maxi Jazz от FAITHLESS, STEREO MC's, COOLIO, C-BLOCK, DJ BOBO, Real McCoy, DJ Alice, U96, Leeroy Thornhill - Ex Prodigy, MASTERBOY, NANA, VENGABOYS, E-Type, Jenny from Ace of Base и, несъмнено, дълго чаканият реюниън на Дони и Момчил, без които 90-те в България в никакъв случай нямаше да бъдат същите!
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР