Ledger наскоро стана жертва на инцидент с експлоатиране, в резултат

...
Ledger наскоро стана жертва на инцидент с експлоатиране, в резултат
Коментари Харесай

Топ 5 на DeFi хаковете за 2023 година

Ledger неотдавна стана жертва на случай с експлоатиране, вследствие на което загуби почти $610,000.

Този случай служи като съществено увещание, че опазването на сигурността и неприкосновеността на персоналния живот остава сериозна грижа в екосистемата на криптовалутите .

Според DeFiLlama единствено през актуалната година хакерските атаки са нанесли загуби, надхвърлящи $1.3 милиарда, на крипто стартъпи и планове. Загубите на веригата от юни 2016 година насам възлизат на почти $7.54 милиарда, като офанзивите против DeFi протоколи възлизат на $5.69 милиарда.

Наближавайки 2024 година, дано разгледаме петте най-значими експлойта през актуалната година:

Mixin Network

През септември децентрализираната peer-to-peer мрежа Mixin Network претърпя забележителен пробив, вследствие на който загубите се правят оценка на $200 милиона. Mixin реагира, като вкара усъвършенствана система за сигурност и предложи премия от $20 милиона на хакера за връщане на откраднатите активи.

Euler Finance

Euler Finance, протокол за разпределяне на DeFi заеми, стана жертва на офанзива с флаш заеми, което докара до кражба на стойност $197 милиона. Екипът на Euler предложи премия от $1 милион, с цел да подсигурява ареста на нападателя. След договаряния нападателят, прочут като “ “, върна всички откраднати средства.

Poloniex

Притежаваната от Джъстин Сън борса Poloniex претърпя загуба от почти $126 милиона, когато хакери получиха достъп до горещите ѝ портфейли в средата на ноември. В отговор на това Сън даде обещание цялостно възобновяване на разноските и предложи 5% премия за хакерът или хакерите, в случай че средствата бъдат върнати. Оттогава услугите по изтегляне и складиране на определени токени в мрежата на TRON са обновени.

Multichain

Междуверижният мост Multichain се сблъска с пробив, довел до придвижването на $126 милиона от неговите мостове към неидентифициран адрес след компрометиране на частни ключове. Основателят и основен изпълнителен шеф на компанията изчезна, като има съмнения, че китайските управляващи са го арестували. Услугите на Multichain са спрени, а на потребителите се предлага да не употребяват никакви мостове на Multichain.

Atomic Wallet

Севернокорейски хакери се насочиха към Atomic Wallet, като откраднаха почти $100 милиона посредством компрометиране на към 5,000 крипто портфейла. Вследствие на случая и несъответстващата реакция група вложители подаде правосъден иск против доставчика на портфейли.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР