Леденият хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в

...
Леденият хотел, изграден на езерото Бъля в планината Фъгъраш в
Коментари Харесай

Хотел от лед отвори врати в Румъния

Леденият хотел, построен на езерото Бъля в планината Фъгъраш в Румъния, чака от през днешния ден своите гости и посетители, оповестяват уредниците, представени от румънските медии.

Темата на хотела за този сезон е " Европа ", което значи, че всяка стая от общо 10 е кръстена на огромна европейска столица. Според уредниците Лондон, Амстердам, Лисабон, Дъблин, Букурещ, Париж, Рим, Атина, Берлин и Мадрид са подготвени да одобряват първите посетители, а ресторантът и барът в хотела имат специфични оферти в менюто и дават обещание на посетителите обслужване и артикули от най-високо качество.



Леденият хотел е издигнат за към месец при доста сложни условия, в това число през нощта, написа в. „ Либертатя “. За построяването на структурата е употребен сняг, събран от котловината на езерото Бъля, а " хоросанът " е формиран от сняг и вода. „ Тухлите “ са изрязани от ледената шапка на езерото, споделят уредниците.

Вътрешната украса и " мебелите " (легла, нощни шкафчета, фотьойли, маси и столове) също са направени от лед. Всяка стая на ледения хотел има обособен вход, а вратата е с изотермична завеса. За да не усещат студа, гостите на хотела ще спят на типичен матраци върху ледените кревати и ще се топлят в специфични спални чували или благодарение на одеяла и овчи кожи. Температурата в ледения хотел е сред -1 и 2 градуса по Целзий.

Хотелът е ситуиран на над 2000 метра надморска височина. До него може да се стигне само с кабинков въжен превоз.

През януари ще бъде издигната и ледена черква.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР