Ледената епоха в България е факт. Снегът пак изненада всички,

...
Ледената епоха в България е факт. Снегът пак изненада всички,
Коментари Харесай

София пак осъмна в паднали дървета и лед

Ледената ера в България е реалност. Снегът отново изненада всички, което надали учудва някого, само че пък за сметка на това много обитаеми места останаха без ток, отопление и хранителни запаси.

В провинцията ситуацията на много места е повече от трагично, има неизчистени пътища и улици, които остават непроходими. Трудно стават и доставките за магазините, откакто в някои обитаеми места натрупа над 50 см сняг.

Снежинките, които паднаха в събота, се оказаха толкоз тежки, че изпочупиха много клони на дървета, а те паднаха на пътища, улици и коли.



В провинцията въобще не е за завиждане, а какво остава за София, където продължава да има региони без ток.

В неделния ден очевидно много хора са решили, че в действителност е ден за отмора, както се пееше в една ария на НЛО, та нищо не работиха. Общината не направи нужното, с цел да почисти улиците от падналите дървета, та се наложи много хора да излязат и да сторят това.



Разбира се, тротоарите на множеството места останаха заснежени и заледени, което докара до много рухвания на придвижващите се поданици и посетители на столицата. Почистването на тротоарите е обвързване на живущите на даден адрес, само че малко бяха съзнателните, които запретнаха ръкави и хванаха лопатите в мразовития ден.

А понеделникът още веднъж се усмихна на столичани със сняг, лед и дървета...

Снимки: Агнес Методиева



















































































Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР